Deprem Haberleri
SON DAKİKA

Deprem Haberleri

Yasemin Açık Vakfı, İlk Projesinde Kadınları Destekleyecek

Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, 'Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz' dedi.

Ziver Vakfı’ndan Davet

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Veysel Demirci, Ziver Vakfı tarafından hem Miraç Kandili nedeniyle hem de 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Hacı Veysel Demirci Camisinde bu akşam Mevlid-i Şerif okutulacağını ifade etti.

Kura Çekilişi Sonuçları Açıklandı

Elazığ'da önceki gün kurası çekilen Sivrice ve Karakoçan ilçeleri merkez mahallelerindeki deprem konutlarının hak sahiplerinin isim listesi belli oldu.

Valilik'ten Kura Sonuçlarına İlişkin Açıklama

Elazığ Valiliği, deprem konutu hak sahiplerinin önceki gün gerçekleştirilen kura çekilişi sonuçlarını e-devlet üzerinden öğrenebileceklerini duyurdu.

Vatandaş Kura Sonuçlarına Ulaşamıyor

Elazığ’da önceki gün gerçekleştirilen deprem konutları kura sonuçlarına vatandaşlar ulaşamıyor. Canlı yayını takip edemeyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırma yapsa da resmi sonuçlara ulaşabileceği bir mecra bulamıyor. 

Elazığ'da Yapımı Tamamlanan 2 Bin 255 Deprem Konutunun Kurası Çekildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da konutları ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen ve yapımı tamamlanan 2 bin 255 deprem konutunun kurası çekilerek hak sahiplerine anartarları teslim edildi.

Elazığ MEB Akub Üyelerinden Depremin Yıldönümünde Anlamlı Etkinlikler

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremin asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde anlamlı etkinliklere imza attı.

İHO EBRAR Karakoçan`da Depremzedelere Yardım Etti

Uluslararası yardım kuruluşu İHO EBRAR  6 Şubat depreminin seneyi devriyesinde Karakoçan`da ikamet eden depremzede ve ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Rektör Göktaş: Konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerekiyor

6 Şubat 2023 tarihindeKahramanmaraş merkezlimeydana gelen depremlerin birinci yıldönümü dolayısıyla Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “6 Şubat Asrın Felaketi ve Fırat Üniversitesi Anma Programı” gerçekleştirildi.

Ziver Vakfı’ndan Elazığlılara Davet

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Veysel Demirci, Ziver Vakfı tarafından hem Miraç Kandili nedeniyle hem de 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Hacı Veysel Demirci Camisinde bu akşam Mevlid-i Şerif okutulacağını ifade etti.

Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

Elazığ’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için camilerde Mevlid-i Şerif okundu.

Vali Toraman Kurası Çekilecek Konutları İnceledi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da konutları ağır hasar gören vatandaşlar için için inşa edilen ve önümüzdeki günlerde kurayla hak sahiplerine teslim edilecek olan konutları inceledi. 

Başkan Dumandağ: Deprem Felaketinin Acısı Hala Hepimizin İçinde Çok Derin

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, 6 Şubat Kahraman Maraş Depremlerinin birinci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Milletvekili Işıkver: Depremin Yüreklerimizdeki Sarsıntısı İlk Günkü Gibi Tazeliğini Koruyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünü dolasıyıla mesaj yayınladı.

Başkan Alan: 6 Şubat Depreminde Hemşerilerimizle Birlikte Firmalarımız da Seferber Oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  şehrimizde yatırım yaparak istihdam ve üretime katkıda bulunan firma ziyaretlerini süründürüyor.

Demirci, 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımladı

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Veysel Demirci, 6 Şubat Depreminin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, 'Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz' dedi.

2023 Depremleri Sonrası Elazığ'da Yapılan Destek Ödemeleri Belli Oldu

2023 Depremleri sonrası AFAD tarafından Elazığ'da depremzedelere yapılan destekler belli oldu. Elazığ’da yaklaşık 1 yılda toplam 974 Milyon TL destek yapıldı.

Elazığ'da Yıkım İşlemi Tamamlandı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da 3 kat ve üzeri apartman vasfındaki ağır hasarlı son binanın yıkım işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Elazığ'da Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 90’ının Yıkım İşlemi Tamamlandı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen Elazığ’da ağır hasarlı binaların yüzde 90’ının yıkım işleminin tamamlandığını söyledi. 

Malatya'da Meydana Gelen 5.2 Bülüklüğündeki Deprem Elazığ'da da Hissedildi

Malatya'da bugün saat 16:04'te e 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi.

Milletvekili Keleş: Elazığ’da, 25 Bin Depreme Dayanıklı Konut İnşa Edilerek Hak Sahiplerine Teslim Edildi

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM’de söz alarak 24 Ocak 2024 depreminin 4. yılı dolayısı ile açıklama yaptı. Milletvekili Keleş deprem sürecinde tüm Türkiye’nin Elâzığ’ın yanında olduğunu ve şehirde önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Elazığ'da 118 Konut ve 17 İş Yerinin Kurası Çekildi

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020'de meydana gelen depremlerde ev ve iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 118 konut ile 17 iş yeri için kura çekimi yapıldı.

Milletvekili Işıkver: Elazığlı Olmak Zor Zamanlarda Kenetlenmektir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ merkezli deprem felaketinin dördüncü yıldönümünde TBMM’de bir konuşma yaparak, 'Bilinmelidir ki Elazığlı olmak, bu zorlu zamanlarda birbirimize kenetlenmek anlamına gelmektedir. Elazığ'ın tarihine baktığımızda, bu topraklarda yaşayan insanların birbirine olan bağlılığını, direncini ve dayanıklılığını zaten görebiliriz.' dedi…

Abdullah Çınar: 24 Ocak Elazığ Depremini Unutmadık, her zaman teyakkuz halinde olmalıyız

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin 4. Yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı. 

Büyük Acının Üzerinden 4 Yıl Geçti

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 yıl geçti.

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır.

Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ Barosu Tarafından Meslek İçi Eğitim Semineri Düzenlendi

Elazığ Barosu tarafından Sigorta Hukuku Deprem Sigortası konulu meslek için eğitim semineri düzenlendi.

Elazığ’da Deprem Sonrası Çalışmalar Değerlendirildi

6 Şubat 2023 depremleri sonrası Elazığ’da yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.