Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Üyesi Osman Cem Karahüdeyinoğlu Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclisi Grubu adına bugün gerçekleştirilen Elazığ Belediyesi Komisyon seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karahüdeyinoğlu açıklamasında, “Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yönetimde bugün yapılan Belediye Meclis toplantısında milli irade, demokrasi, kanunlar ve şeffaflık ilkesi yok sayılmıştır. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısında, 5393 sayılı Belediye Kanunun 24. maddesi, Belediye Meclisleri Çalışma Yönetmeliği’nin 21. maddesi, Çevre Şehirclik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Belediye Meclisi Toplantı ve Çalışma İlkesi Rehberinin 1 .maddesinin 7. ve 8. fıkralarında ihtisas komisyonlarının oluşumu ve komisyonlara üye seçilmesi açık bir şekilde yer almışken kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı bir şekilde uygulamaya gidilmiştir.

Elazığ Belediye Meclisinin daha ilk toplantısında halkın seçtiği meclis üyelerinin kanunlardan gelen komisyonlarda yer alma hakkının yasalara aykırı bir şekilde yok sayılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Mecliste bulunan Yeniden Refah, CHP ve MHP meclis üyeleri olarak tüm itirazlarımıza rağmen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kanunlara aykırı tavrı sürdürerek halkın seçtiği meclis üyelerinin haklarını gaspetmiş ve bununla da Elazığ halkının doğru ve şeffaf bilgi alma özgürlüğüne kast etmiştir. Mecliste grubu bulunan partiler olarak Elazığ Valiliğinin onayına gidecek olan bu usulsüz kararlara itiraz edeceğimizi ifade etmek istiyoruz Meclis toplantıları bitmeden bu usulsüz kararlardan bir an önce vazgeçilmesi, geri dönülmediği takdirde komisyonların almış olduğu kararların şeffaflıktan uzak, hukuken yok hükmünde olacağının belirtiriz.

Bugün gerçekleşen Elazığ Belediye Meclis topantısında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın meclis üyelerine karşı konuşma uslubunun da doğru olmadığını belirtiyor, aynı uslübun devam etmesi halinde bizlerin de halkın seçtiği meclis üyeleri olarak hiç istemesek de benzer bir uslup kullanmak zorunda olacağımızın bilinmesini isteriz. Elazığ kamuoyuna saygılarımla” ifadelerini kullandı.