Bir kararla, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan binlerce vatandaşın hastanelerde tedavi görmeleri önündeki engel kaldırıldı. Artık bu borçları olan vatandaşlar, sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilecek. Cumhurbaşkanının onayladığı bu düzenlemeyle, GSS kapsamındaki kişiler, prim borçlarını dikkate almadan Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşları ve devlet üniversitelerine ait hastanelerde sağlık hizmetlerinden bedelsiz yararlanacaklar.

31 ARALIK 2024'E KADAR GEÇERLİ OLACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir düzenleme ile, GSS prim borcu olan Türk vatandaşları ve onların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, artık gerekli tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilecekler. Bu düzenleme 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacak.

SGK'ya prim borcu olan vatandaşlar için de benzer bir kolaylık sağlandı. Bir yıl süresince, hastanelere başvuran bu kişilerin borç durumları sorgulanmayacak ve doğrudan tedaviye alınacaklar. Bu uygulama, ekonomik güçlükler nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde zorluk çeken vatandaşlara destek olmayı amaçlıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu kararın 31 Aralık 2024 tarihine kadar uygulanacağını ve GSS prim borcu olanların bu süre içinde sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerini açıkladı.