Türkiye genelinde iflasların arttığı son dönemlerde, birçok firma bu süreçten etkileniyor.

Türkiye'nin önde gelen kuruyemiş ve baharat firmalarından biri olan Maksul Gıda, kısa zaman içinde 200'ü aşkın şube açarak, ülkenin çeşitli bölgelerinde işlerini genişletti.

Ancak pandemi sonrası ekonomik dalgalanmalar ve global yüksek faiz oranları gibi zorluklar nedeniyle mali sıkıntılar yaşayan şirket, üç yıl önce iflas koruma talebinde bulundu.

MAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin aktardığına göre, mahkeme şirketin durumu hakkında bir bilirkişi raporu istedi. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar'ın hazırladığı raporda, şirketin durumunun düzelmesinin zor olduğu belirtildi.

Bu gelişmeler ışığında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, son duruşmada Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı aldı. Şirketin borcu 400 milyon TL olarak açıklandı ve kamu dahil birçok kişinin alacaklarını tahsil edemediği ortaya çıktı.

150 ŞUBESİ KAPANDI, GERİ KALANLAR BOŞALTILIYOR

Mahkeme kararıyla şirketin tasfiye süreci de başlamış oldu. Bir dönem 200'e yakın şubeye sahip olan şirketin şu anda faaliyet gösteren şubesi yaklaşık 50 adet.

Bu süreçte 150 civarında şube kapanırken, mevcut 50 şubede de boşaltma işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı, aylardır maaşlarını alamamaktan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyor.


ÇALIŞANLAR AYLARDIR MAAŞINI ALAMIYOR

İflas eden Maksul Gıda'nın yaklaşık 200 çalışanı da aylardır maaşlarını alamıyor. Hanife Nur Aca isimli bir çalışan, 31 Ocak'ta işe başladığını ve 13 Mart 2024'te şubenin kapanışıyla işten çıkarıldığını, bu süre zarfında hiç maaş alamadığını belirtti. Berkay Ünlü, Aralık 2023 ile Ocak-Şubat 2024 dönemlerine ait maaşlarını alamadığını söyledi.

Bağcılar şubesinde çalışan Derya Aşkar, "1,5 aydır maaşımı alamıyorum ve sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Ne bölge sorumlusu ne de şirketin sahibi Ömer Faruk Şenol mesajlarımıza ve aramalarımıza cevap vermiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Halktv