Yunan medya kaynaklarında yayımlanan bilgilere göre, Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait iki kişilik F-4 Phantom tipi bir uçağın, bir gösteri esnasında nedeni henüz netleşmeyen bir sebeple iniş yapmadan kısa bir süre önce düştüğü bildirildi.
Bu kaza, gösteriyi izleyen yüzlerce kişinin bakışları üzerinde gerçekleşti. Uçağın pistin yakınında yeniden yükselmeye çalışırken düştüğüne dair görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşıldı.
Uçakta bulunan bir binbaşı ile yarbayın hayatını kaybettiği ifade ediliyor.
Olayın ardından bölgede yangın çıktığı, bunun üzerine çok sayıda itfaiye ve sağlık personelinin acil olarak bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Gösteriyi takip eden kalabalık alandan tahliye edilmeye başlanırken, Athens Flying Week etkinliğine geçici bir süre ara verildiği de bildirildi.
Ayrıca, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın, kaza sebebiyle Selanik Uluslararası Fuarı’ndaki programını yarıda bırakarak Atina’ya döndüğü aktarıldı.