Elazığ'da yapımı süren inşaatlarda iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı görüldü. İnşaatlarda işçiler ölümle burun buruna çalışıyor.

Türkiye'de inşaat sektörünün en büyük sorunlarından biri olan iş güvenliği, bir çok can kaybına rağmen hala dikkate alınmıyor. Elazığ'da yapımı süren inşaatlarda iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, işçilerin adeta ölümle burun buruna çalıştığı görüldü.

Elazığ'da 24 Ocak depreminde evleri yıkılan depremzedeler için yapılan yeni konutların inşaası devam ediyor. Binlerce konutun yükseldiği şehirde gözden kaçan bir detay objektiflere yansıdı. Elazığ'da İnşaatlarda çalışan işçilerin iş güvenliği önlemlerini almadığı gözlendi. 

İnşaatlarda özellikle çatı ve dış cephe işlerini yapan işçilerin kask, güvenlik halatı, yüz koruyucu gibi güvenlik araçlarını kullanmadığı görüldü. Öte yandan, bir işçinin çatı ucundan sarkarak sıva yapmaya çalışması yürekliri ağza getirdi. 

Ölümlü ve yaralamalı inşaat kazaları hafızalardaki yerini korurken işçilerin neden önlem alınmadan çalıştırıldıkları merak konusu oldu.