Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini yoğun bir tempoda sürdüren Başkan Adayı Faruk Septioğlu, Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Mustafa Bahçeci ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bahçeci, “Belediye personelimizin bir ek protokol beklentisi vardı. Maalesef bir karşılık bulamadık. Bu sözü bugün sizden almak istiyoruz. Yolunuz açık olsun inşallah” dedi.

Septioğlu ise yaptığı açıklamada,  “Memleket, belediye hepimizin.  Gerekli olan neyse onları doğru şekilde yapmamız çok önemlidir. Şehrimizin olduğu gibi Belediyemizin de, belediye personelimizin de tüm sorunlarına vakıfız. Bunları en güzel şekilde inşallah çözeceğiz. Personelimize ilişkin yapacaklarımızı daha önce açıklamıştık. İnşallah göreve geldiğimizde bunun da daha iyisini yapacağız.” Diye konuştu. 

Bugün gelinen noktada Elazığ Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumun çok üzücü olduğuna vurgu yapan Başkan Adayı Septioğlu, elektrik borcunu krediyle ödeyen Belediye Başkanı’nın yeni dönem için hala projelerden bahsetmesinin anlaşılır bir durum olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Belediyede yaşanan tüm kirli işlerin farkındayız ancak ağzımıza almak istemiyoruz. Ancak galiba bunları söylememiz lazım. Çünkü hala pekçok şeyden haberi olmayan bir kesim var. Halen toplumun bir kesimi bunları dürüst ve masum sanıyor. Çok güzel bir Belediye olarak gösteriliyor. Bakın elektrik parasını dahi yatıramayan bir belediye var ve bu borç için 170 milyon kredi çekiliyor. Bunun geri ödemesi 400 milyon. Şimdi sen bir elektrik borcunu ödeyemezken neyin vaadinde bulunuyorsun. Kalkmışsın bu kadar projelerden bahsediyorsun. 
Senin çalışanlarının yüzü gülmüyorsa, zaten o personelden verim bekleyemezsin. Yetmezmiş gibi bir de personeli tehdit ediyorsunuz. Bu ne tehdit dilidir. Dostuna dost düşmanına düşman olarak otur ama adam gibi otur. Biz şuanda bazı konulara girmek istemiyoruz. Ama Elazığ Belediyesi personeli rahat olsun. İnşallah personelimiz için en güzel şekilde, hak ettiği şekilde bir düzenlemeyi gelir gelmez hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

YENİ MAHALLE ESNAFINA ZİYARET
Başkan Adayı Septioğlu daha sonra seçim çalışmaları kapsamında önce Yeni Mahalle’de esnaf ziyaretlerinde bulunarak, sorun ve talepleri dinledi. Ardından ise Şavak-Der’i ziyaret ederek yönetim kurulu ile bir araya geldi.