ELHAK Platformu tarafından gündeme ilişkin açıklama yapıldı.  Ab-ı Hayat Vakfında yapılan açıklamada, Hollanda’da da Kuranı Kerim’e yönelik yapılan eyleme tepki gösterildi.

Böylesi saldırıların Avrupa halkının İslam’a yönelmesi için kapı aralayacağını söyleyen Elhak Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, Müslümanların sorumluluğunun Kuranı Kerimi insanlığa aktarmak olduğunu dile getirerek: “Bu eylemi gerçekleştirenleri ve buna göz yuman yönetimleri şiddetle lanetliyoruz! Allah’ın izniyle bu saldırılar, Avrupa halkının İslam’a yönelmesinin kapısını aralayacak ve Avrupa Kur’an güneşiyle aydınlanacaktır. Onların saldırıları karşısında biz Müslümanlara düşen sorumluluk, hayat rehberi olan Yüce Kitabımıza sımsıkı sarılmak, onu hayatımıza hâkim kılmak ve onun nurunu insanlığa güçlü bir şekilde ulaştırmaktır.” Dedi.

Eryılmaz ayrıca geçtiğimiz günlerde, Hüda Par Adana İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişkin’e yönelik namaz kıldığı sırada gerçekleştirilen bıçaklı saldırıyı hatırlattı.  Eryılmaz, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

ELHAK Platformu dönem sözcüsü Ersin Eryılmaz, ülkede yaşanan ekonomik daralmaya köklü tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini de dile getirerek: “Ülkemizi sarmalına alan ekonomik sorunlar, toplumsal huzurumuzu bozan başat konu olmaya devam ediyor. Tüm dünyayı etkileyen pandemi, ülkemizi sarsan deprem afeti sonrasında ortaya çıkan ekonomik daralma, köklü tedbirlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır.” İfadelerini kullandı.