6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiş, depremde Elazığ’da bir bina yıkılırken 2 kişi hayatını yitirmişti. Depremin birinci yıldönümün dolayasıyla Elazığ'daki tüm camilerde sabah namazının ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Mevlid-i şerif okundu.

İmam-ı Azam Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif programına, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Milletvekili Erol Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için il genelinde okunan hatimlerin duasını yaptı.

Üstündağ; Ya Rabbel Alemin geçtiğimiz yıl memleketimiz büyük bir felakete maruz kaldı. Bu felakette vefat eden kardeşlerimiz oldu, vefat eden bilcümle kardeşlerimize rahmetinle muamele eyle, bu felaketin benzerini bir daha yaşatma. Aziz şehrimizi ve cennet vatanımızı benzer felaketlerden muhafaza eyle. Dünyanın değişik yerlerinde zalimlerin zulmüne maruz kalan kardeşlerimiz var. Kardeşlerimiz Filistin’de Gazze’de Kudüs’te zalimlerin zulmüne maruz kalıyor. Sen kardeşlerimize yardım eyle, kardeşlerimize zulmedenleri sen kahru perişan eyle. Bizleri de kardeşlerimize yardım edenlerden eyle. Şehitlerimizin gazilerimizin bizlere emanet olarak bırakmış olduğu milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı bizlere lütfeyle, diye duada bulundu.

Programdan sonra vatandaşlara ikramda bulunuldu.