Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Myastenia gravis (MG) tanısı ile başvuran hastaya başarılı bir şekilde “timektomi ameliyatı” uygulandı. Timus bezi anormalliklerine bağlı şikâyetleri olan 16 yaşındaki bayan hastamıza yapılan ameliyattan sonra hastamızın şikâyetlerinde belirgin bir şekilde azalma tespit edildi.

Yapılan timektomi ameliyatlarının hastalığın tedavisi ve klinik seyrine katkı sağladığını ifade eden hastanemiz Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ağar, “Myastenia gravis (MG) anormal nöromusküler iletimin neden olduğu otoimmün bir hastalıktır. MG’li hastalarda görülen timus bezi anormallikleri; %10-15 olguda timoma, %70 olguda ise lenfoid folliküler hiperplazi şeklindedir. Yaptığımız ameliyatlarla buna bağlı semptomları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Gelişen teknolojiler ve yeni cerrahi teknikler ile yapılan timektomi ameliyatları daha az komlikasyonlu ve daha konforlu hale gelmiştir." dedi.

Opr. Dr. Ağar sözlerini şöyle sürdürdü; “Son yıllarda göğüs cerrahi alanında sık kullanılmaya başlanan VATS (video destekli torakoskopik cerrahi) ile daha küçük kesilerden bu ameliyatları yapabilmekteyiz. Biz de hastanemizde bu yöntemi tek kesiden UNI-VATS (uniportal video destekli torakoskopik cerrahi) ile yaparak bu gelişime  dahil oluyoruz. İlimizde erişkin hastalara yaptığımız bu vakalara yakın zamanda 16 yaşında bir çocuk hastamızı da ekleyerek bir ilke imza atmış olduk. Hastamız ameliyat sonrası iki gün takip edilerek şifa ile taburcu edilmiştir. Bu başarılı ameliyatın gerçekleştirilmesinde büyük destekleri olan Anestezi Uzmanımız Uzm. Dr. Gülay GÜL ve anestezi ekibine, Çocuk Nöroloji Uzmanımız Doç.Dr. Serkan Kırık Bey’e ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum."

Hastanın spesifik durumu sebebiyle anestezi uygulamasının son derece hassas olduğunu vurgulayan Hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gülay GÜL , “16 yaşında miyastenia gravis tanısı olan bayan hasta timektomi açısından göğüs cerrahisi kliniğince tarafımıza danışıldı. Ameliyat öncesi çocuk nörolojisi ile beraber değerlendirilen hasta, ameliyat sırasında uygulanacak anestezi yöntemi açısından değerlendirildi. Anestezisi özellikli olan hasta için ameliyathanede uygun hazırlıklar yapılarak ameliyata hazır hale getirildi. Ameliyat sonrası hastamız sorunsuz bir şekilde servise gönderildi.” şeklinde konuştu.