Hazar Gölü, Doğal Sit - Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edildi. Yeni düzenleme ile Hazar Gölü çevresinde yeni yatırımların önü açıldı. 
AK parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan; Elazığ Merkez, Sivrice ve Maden ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Hazar Gölü ve çevresinin 2.,3.,4. ve 5. etapları “Doğal Sit - Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit - Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 11.07.1991 tarihinde bazı alanları koruma altına aldı. Bu alanlar 1., 2. ve 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak belirlendi. Bu durum, çok katı kurallar ve az yapılaşma izni nedeniyle gelişime ve yatırımlara büyük bir engel teşkil ediyordu.

Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde alınan bu yeni düzenleme, değerli varlığımızı gelecek nesillere daha temiz ve korunmuş bir şekilde aktarma açısından ve aynı zamanda, ilçelerimizin gelişimi ve kalkınması açısından da önemli bir esneklik ve kolaylık sağlaması için büyük bir adımdır. Aziz şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.