Son dönemlerde dikkat çeken bir değer kaybı yaşayan altın, haftanın başlangıcında ciddi bir düşüş yaşadı.

Ons başına 60 dolardan fazla değer kaybeden altın, gram ve çeyrek altın fiyatlarını da yüzde 2'nin üzerinde düşürdü ve altın yatırımcıları arasında büyük bir endişe yarattı. Piyasa uzmanı İslam Memiş, bu düşüşlerle ilgili yatırımcıları uyardı ve önemli tarihler vererek takip edilmesi gereken seviyeleri belirtti.

Memiş'in açıklamalarına göre:

"ALTIN BU SEVİYEYE DEK DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRECEK"

"Manipülasyonla şekillenen bir piyasa söz konusu ve artık tahminlerde bulunmak güç. Ancak savaş koşullarının azalması, altın fiyatlarında beklenen düşüşü tetikledi. Ons altın fiyatı son haftalarda 2341 dolara kadar yükselmişti. Ancak bu seviyeden sonra 100 dolardan fazla bir düşüş yaşandı."

Altının yükselişlerinin kriz kaynaklı olduğunu ve teknik bir temeli olmadığını önceden belirtmiştik. Kriz dönemi sona erdiğinde, altın fiyatları normale dönmeye başladı. Eğer yeni bir savaş ortamı oluşursa, gözlemleyeceğimiz kritik nokta 2380 dolar olacak. Ancak mevcut yumuşama süreci devam ederse, ons altın daha önce ihlal ettiği seviyelere geri dönüp 2200 dolar sınırını tekrar test edecek.

"ALTIN YATIRIMCILARINA TARİHİ FIRSATLAR SUNULUYOR"

Altın piyasasında yıl boyunca sürecek bir yükseliş beklentimiz devam ediyor, fakat fiyatların önceki ihlal edilen noktalara dönmesi ve beklenen kar realizasyonları ile teknik düzenlemelerin yapılması gerekmekte. Bu nedenle, şu an yaşanan düşüşler ve önümüzdeki günlerde muhtemel olan düşüşler, yatırımcılar için büyük bir alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Altın yatırımcısı paniğe kapılmamalı ve düşüşleri fırsata çevirmeyi bilmeli. Elinizdeki emtiaları, yaşanacak düşüşlerin ardından satmayın çünkü kaybettiklerinizi yerine koyma şansınız olmayacak. Altın düşüşlerin ardından hızla yükselişe geçecek.