24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentte yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere kente gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Heyeti, Yemişlik, Bizmişen ve Aksaray Rezenv konut alanlarında incelemelerde bulundu. 

Heyet ayrıca Aşağı Demirtaş köyünde çelik konstrüksiyon sistemi ile inşa edilen köy evlerini ayrıca AFAD Lojistik deposunu ve inşaatı devam eden Afet Acil Durum Merkezini inceledi.

Sakarya Milletvekili Başkanı Recep Uncuoğlu başkanlığında 13 Milletvekilinden oluşan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Heyeti, depremzedelerle de görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti. 

"ELAZIĞ'DA SON DERECE KAPSAMLI İŞLER YAPILMIŞ"
Ziyaretler sırasında değerlendirmelerde bulunan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremden sonra Elazığ'ın 12 farklı noktasında 20 Bin 750 konut inşa edildiğini, bu konutların yarısından fazlasının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, "Yemişlik, Bizmişen ve Aksaray Rezenv konut alanlarında inceleme imkanı bulduk. Oralardaki çalışmaları konutlarını teslim alan vatandaşlarımızı da ziyaret ederek yerinde görmüş olduk. Son derece kapsamlı işler yapıldığını, 12'den fazla Elazığımızın değişik bölgelerinde konut alanları üretildiğini, 20 Bin 750 konutun hemen hemen yarısının tamamlanarak hak sahiplerimizce kuralarının çekildiği büyük bir kısmına da vatandaşlarımızın yerleştiğini görmek bizleri ziyadesiyle sevindirdi." dedi. 

"ACİL DURUM MERKEZİ TÜRKİYE'DE İLK 5'TE YER ALACAK"
Elazığ'da 6 Bin 500 Metrekare alanda inşa edilen, arama kurtarma eğitimlerinin de verileceği Acil Durum Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunduklarını aktaran Uncuoğlu, "AFAD Lojistik depo ziyaretimizle de Elazığ'ın bu manada afet ve acil durum kaabiliyetini, kapasitesinin ne derece önemsendiğini ve oradaki çalışmaların çok kapsamlı bir şekilde özellikle de depremde Elazığımıza büyük katkılar sağladığını müşahede ettik. Hemen lojistik depomuzun yanında inşaatı devam eden önümüzdeki bir kaç ay içerisinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanan Afet Acil Durum Merkezini 6500 m2 yaklaşık kapalı alanda, içinde afet arama kurtarma ekiplerinin eğitiminden diğer bütün çalışmalarına varıncaya kadar bütün acil durum müdahalesinin yürütüleceği altyapının kurulduğunu , bu manada çok kapsamlı, donanımlı ve merkezin Türkiye'de ilk 5'ten sonra Elazığ'a da kazandırıldığını müşahede etmek bizi de ziyadesiyle memnun etti." ifadelerini kullandı. 

"VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUN OLDUĞU GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ"
Elazığ'da depremden etkilenen köylerde çelik konstrüksiyon ve diğer bütün altyapı donanımlarıyla köy evleri inşa edildiğini tespit ettiklerini de aktaran Uncuoğlu, şunları kaydetti: "400 haneli Değirmenönü köyümüzde de hak sahiplerimizin hem kendi arsalarında hem de arsası müsait olmayanlar için toplu halde yapılmış olan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmiş, hemen aşağıdakiler de oturduklarını da müşahede ettik. Onlarla da selamlaştık. Gayet memnun olduklarını görmek bizi de mutlu ediyor tabiki. Burada çok düşük ısınma maliyetleriyle çok uzun ömürlü, çok fonksiyonel kullanıma sahip olan bu konutların da hızlı bir inşaat süreci içerisinde çelik konstrüksiyon ve diğer bütün altyapı donanımlarıyla hazır bir vaziyete getirilip teslim edilmiş olması da gayet başarılı. Bütün bu gezimiz sonucunda gerçekten Elazığ'da çok kapsamlı çalışmaların yürütüldüğünü ve Elazığ'ın şehirleşmesine, depreme dirençli kent planlamasında gerek rezerv alanlar olsun gerek yerinde dönüşümler olsun gerekse afet konutu kapsamında yapılan çalışmalar olsun son derece isabetli olduğunu, bu noktada Elazığ'ın geleceğine çok büyük katkı sağlayacak bir bu deprem neticesinde hamlelerin yapıldığını müşahede ettik."

"ELAZIĞ PARLAYAN BİR ŞEHRİMİZ OLACAK"
Uncuoğlu, kentte yürütülen çalışmalarla Elazığ'ın tüm alanlarda cazibesini arttırarak gelişmeye ve büyümeye devam edeceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanıyoruz görüyoruz ki Elazığ böyle bir depremle tekrar karşılaştığında bu kadar büyük acılar bu kadar büyük kayıplar yaşamayacak. Her geçen gün Elazığ'ın tüm alanlardaki cazibesi artarak büyümeye gelişmeye devam eden, parlayan bir şehrimiz olacak. Ben bütün Elazığlı hemşehrilerimize, başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il müdürlerimiz, bizleri bu çalışmalar sırasında bilgilendiren tüm ekiplerimize misafirperverlikleri için, gayretleri için, buradaki bütün başarılı çalışmalara, 14 aydır bıkmadan usanmadan sahada çalışmalarına minnettarız, teşekkür ediyoruz."