nadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi ve Milli Gençlik vakfı tarafından Mekke’nin Fethinin 1393. Yıl Dönümü Dolayısıyla “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı düzenlendi.

Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda sinevizyon gösterisi, şiir dinletisi ve oratoryo gösterisi yer aldı.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız, İsrail’in yaptığı zulümleri gücünden değil, Müslümanların bölünmüş olmasından aldığını ifade ederek Müslümanların en kısa sürede birlik olması gerektiğini ifade etti. Akyıldız, “ilk kıblemiz Mescidi Aksa, kutsal toprağımız Kudüs, Filistin, Gazze uluslararası camiada meşruiyeti bulunan ve devlet olarak tanınan fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in saldırıyla işgal ve zalim altındadır. Filistin’e İslam coğrafyasının tam ortasına bir hançer gibi saplanan İsrail bölgede yaşanan kaosun terör olaylarının iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadın yeryüzünde yaygın oluşu ve bugün başta Gazze olmak üzere dünyanın gözleri önünde soykırım yapıyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların irade zafiyeti ve parçalanmışlığından kaynaklanmadır” dedi.

 

 

Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Mesut Turan, Müslümanlara uygulanan zulmün düzeltilmesi için ekonomik ve askeri anlamda güçlenmek gerektiğini ifade ederek, her Müslümanın bu amaçla çalışması gerektiğini vurguladı. Turan, “Zira Allahu teala zulmün son bulması mazlumların göz yaşının silinmesi Müslümanların eliyle düzeltilmesini emir buyurmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail gibi gözü dönmüş zalimlere karşı güçlü, sert ve üstün gayretli olmamızı istemektedir. Zira onlar güçten anlarlar. Zulme dur diyebilmek için güçlü siyasi irade ekonomik bağımsızlık ve askeri güç gerekmektedir. Müslüman İslam’ın dünya hakimiyeti için çalışmamasından daha büyük bir zillet daha büyük bir ayıp içerisine düşmüş olamaz” dedi.

 

 

Kürsü konuşmalarının ardından İlahiyatçı Yazar Mustafa Ağırman, davetlilere Mekke’nin fethedilmeden önceki durumu ve Mekke’nin fethedilmesi ile ilgili bilgiler verdi.