Elazığ Galericiler Sitesinde gerçekleşen programda galerici esnafı, Türk Kızılay'ının "Birbirimize Candan Bağlıyız" sloganıyla başlattığı kampanyaya kapsamında, kan ve kan ürünleri stoklarına katkı sağlamak, kan bağışının önemi konusunda farkındalık oluşturarak hastalara umut olmak amacıyla kan bağışında bulundu.

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, kan bağışı çağrısında bulundu. Kızılkaya, “Türkiye genelinde başlatmış olduğu ‘Birbirimize candan bağlıyız’ kampanyasına bugün Elazığ Galericiler Sitesi Derneğimizin öncülüğünde, dernek başkanımızın öncülüğünde Galericiler Sitesi esnafları ve yönetim kurulunun katılımıyla bir kan bağış kampanyası düzenlendi. Ben bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ay idrak edeceğimiz Ramazan ayına girmemiz münasebetiyle Ramazan ayı içerisinde yaşanabilecek kan stoklarındaki düşüklük seviyesini dikkate alarak sürekli kan bağış kampanyalarımızı son 1 ay içerisinde hızlı bir şekilde hemen hemen her gün bir noktada yapacağız Türk Kızılay’ı olarak. Ben bu kan bağış kampanyalarına tüm vatandaşlarımızın gereken  ilgi ve desteği vererek bu kampanyaya destek vermelerini bekliyorum” dedi.

Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım kan bağışında bulunmanın önemine dikkat çekti. Yıldırım, “Elazığ Kızılay Başkanı Sayın Rahman Kızılkaya ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Galericiler Sitesi olarak diyoruz ki her kan bağışı bir hayattır” dedi.

Galericiler sitesi esnaflarından Mehmet Yamanoğlu ise esnafları kan vermeye davet etti. Yamanoğlu, “Kanın biliyorsunuz hayattaki en önemli en anlamlı şey olduğunu. Kan olmazsa hayat olmaz, kanın üretim yeri de tüketim yeri de insandır. Ben her zaman için kan vermeye bütün dostlarımızı, arkadaşlarımızı davet ediyorum. Kan trafik kazalarında, ameliyat esnasında olur gerçekten ihtiyaç duyulan hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bir şey. Tüm vatandaşlarımızı, esnaf arkadaşlarımızı, sağlıklı vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” dedi.