18 Eylül 2026 Cuma

New York Borsası'nda Güne Enerjik Başlangıç!

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,09 artışla 51.826,78 puana ulaştı.

S&P 500 endeksi, yüzde 0,25 değer kazanarak 7.657,17 puana, Nasdaq ise yüzde 0,39 artış göstererek 26.522,09 puana yükseldi.

Petrol fiyatlarındaki gerileme, enflasyon endişelerinin bir nebze azalmasına destek olurken, artan tahvil faizleri yatırımcıların risk iştahını olumsuz etkiledi.

Brent petrolün vadeli varil fiyatı, TSİ 16:30 itibarıyla yüzde 0,3 düşerek 104,48 dolara geriledi. Suudi Arabistan ile Yemen'deki Husiler arasındaki çatışmaların yarattığı tedirginliğin sürmesiyle birlikte, Orta Doğu'dan petrol sevkiyatı için alternatif yolların olabileceğine dair beklentiler, petrol fiyatlarındaki düşüşe katkı sağladı.

Öte yandan, Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ABD'de dizelin galon fiyatı bugün yaklaşık 6,45 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Ayrıca, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi de 4 baz puan artış göstererek yüzde 4,99 seviyesine yükseldi.

Makroekonomik verilere baktığımızda, ABD'de sanayi üretimi Ağustos ayında herhangi bir değişiklik göstermedi. Kapasite kullanım oranı da Ağustos ayında sabit kalarak yüzde 76,3 olarak belirlendi.

Analistler, bu hafta yatırımcıların odak noktasının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ve Fed Başkanı Kevin Warsh'ın enflasyonla mücadeledeki kararlılığı hakkındaki açıklamaları olduğunu ifade etti.

Ayrıca, önemli yapay zeka şirketlerinin yöneticilerinin, bu alandaki geliştirme süreçlerinin yavaşlatılması çağrısında bulunduklarını hatırlatan analistler, yatırımcıların yapay zekaya olan talep görünümünü yeniden gözden geçirdiğini belirtti.