AK Parti Elazığ milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Merkez Aksaray mahallesindeki tescilli tarihi Saray Camii’nin yeniden ayağa kaldırılması için girişimlerde bulundu.

Aksaray mahallesinde uzun yıllar hizmet veren ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tarihi yapı olarak tescillenen Saray Camii, son yıllarda yaşanan depremler ve yangın nedeniyle kullanılmaz hale gelmişti. 

Bir süredir atıl halde bulunan ve harabe görüntüsüyle mahalle sakinlerini hüzne boğan tarihi cami, Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın girişimleri ve temasları sonucu restore edilerek yeniden ibadete açılacak. 

Elazığ’da yayın yapan Turan Gazetesinin Saray Camii’nin son durumuna ilişkin haberi üzerine temaslarda bulunan Milletvekili Nazırlı, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüştü. 

Milletvekili Nazırlı, görüşmelerin olumlu sonuçlandığı müjdesini vererek,”Önümüzdeki günlerde Caminin etrafı kapatılarak çalışmalar başlayacak inşallah. Projemizi bitirdikten hemen sonra renevasyon işlemleri başlayarak bu eserimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Bu şekilde yapıcı haberler ile bize destek olduğunuz için teşekkür ederim. Aynı zamanda bu konu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstererek desteğini esirgemeyen Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın 
Sinan Aksu beye çok teşekkür ediyorum.” Dedi.