HABER: VEDAT YETİK

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Pertek Köprüsü Projesinde gelinen sürece ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Keleş, açıklamasında, Pertek Köprüsü projesi ile ilgili önce proje ihalesinin yapılacağını daha sonra da yapım işi projesine geçileceğini kaydetti. 

Proje ihalesinin 2024 yılı Ocak Ayının üçüncü haftasında gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Keleş, ihale sürecinin titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. 

Milletvekili Keleş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Elazığ ve Tunceli'nin yanısıra bir çok ili birbirine bağlayacak ve ulaşım ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayacak Pertek köprüsü projesiyle ilgili açıklamalarda bulunmak istiyorum. Elazığ, Kovancılar; Tunceli karayolunun tamamı 145 Km uzunluğunda bir güzergaha sahiptir. Elazığ, Pertek, Tunceli aksı 80 Km uzunlukta ve Keban barajından feribot ile geçilmektedir. Köprünün yapılmasıyla birlikte 65 Km'lik bir kısılma sağlanmış olacaktır. Pertek köprüsünün tamamlanmasıyla hem yakıt hem zaman tasarrufu sağlanacak, sadece Elazığımıza değil, tüm bölgeye faydası olacak bu proje bölgenin ekonomik gelişimiyle ulaşım altyapısının iyileşmesine büyük katkı sağlayacaktır. Sizlerin de blidiği üzere Elazığımızın ve çevre illerin uzun süredir beklediği Pertek köprüsünün yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını aynı zamanda bölgesel ekonomik kalkınmaya da önemli katkılar sağlayacağını vurgulamak isterim. Göreve geldiğimiz andan itibaren milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu projeye öncelik verdiğimizi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile Karayolları Genel Müdürlüğümüz nezdinde yoğun görüşmeler gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Pertek Köprüsü projesiyle ilgili  28. dönem milletvekilleri olarak ortak sosyal medya hesabımızdan da gerekli bilgilendirmeleri yapmıştık. Tüm projelerde olduğu gibi Pertek köprüsü projesinde de önce proje ihale süreci gerçekleştirilecek, proje ihale süreci tammalandıktan sonra yapım işi ihale sürecine geçilecektir. Pertek köprüsü projesi için proje ihalesinin tamamlanıp yapım ihalesine geçilmesi ve sonrası yapım işinin başlaması ve bu sürecin sonlandırılması uzun soluklu bir iştir. Ancak şu ana kadar somut bir adım atılmamış bu proje için bir başlangıç yapmanın bitirmenin yarısı olduğunu belirtmek isterim. Bu proje sonucunda Elazığ Pertek il yolu, Pertek Köprüsü dahil proje ihale süreci ön yeterlik sürecine katılan 16 aday başvurusu ile 22 Kasım 2023 tarihinde başlamıştır. İhale sürecinin titizlikle yürütüldüğünü, firmaların ihaleye katılım için gereken yeterlilik belgelerini sunmaları ve bu bilgelerin dikkatli incelendiğini ifade etmek isterim. Bu 16 aday içerisinde ön yeterlilik şartlarını sağlayan firmalar proje ihalesine katılım hakkı kazanacaktır. Teknik ve mali tekliflerin alınacağı tahmini ihale tarihi bu yılın Ocak ayının üçüncü haftasıdır. Yapılacak ihale ile Pertek köprüsünün 1/1000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacaktır. Proje ihale sürecinin sonlanması ardından belirlenen takvim çerçevesinde varsa itirazların değerlendirilmesi ve bu süre sonrasında kesin teminatların yatırılması ile sözleşme ve eklerinin imzalanmasının gerçekleştirileceğini belirtmek istiyorum. karayolları genel Müdürlüğümüzün belirttiği üzere bu adımlar tamamlandığında projenin ihalesi başarıyla gerçekleştirilmiş ve önemli bir başlangıç yapılmış olacaktır.
Firmaların smunmuş oldukları teklif dosyaları, güzergah üzerine önerileri ve alternatif çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Bu dosyaların detaylı değerlendirilmesi yapılarak verilen puanlar ve teklifler sonuunda en avantajlı teklifin belirlenmesi ile proje ihale süreci nihai sonuca oluşacaktır. Proje süreci ile ilgili gelişme katedildikçe bizler sizlere mutlaka bilgi vereceğiz. Böylesi büyük ve maliyetli bir projenin gerçekleştirilmesi adına desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."