Elazığ’ın kalkınma ve gelişmesi, toplumun beklentilerinin karşılanması ve şehrin modern bir kent kimliğine bürünmesi için ilgili bakanlıklar ve kurumlarla görüşmelerini aralıksız sürdüren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek Elazığ’da sporun gelişmesi, gençlerin yeteneklerinin açığa çıkarılması ve şehrin spor altyapısı ile bölgesel nitelik kazanması için çok önemli taleplerde bulundu…

Elazığ’ı Sporda Bölgesel Merkez Yapmak İstiyoruz…

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ için çok değerli talep ve beklentilerini dile getirdiklerini ve hazırladıkları çok kapsamlı raporu takdim ettiklerini belirterek, “Öncelikle Sayın Bakanımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve samimi gayret ve alakaları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Ülkemizde birçok il ve ilçeye Spor Tesisleri kazandırmıştır. Bu kapsamda Elazığ da yeni spor tesisleri yatırımları almış, Gençlik Merkezi, Doğukent Stadyumu, Çok Amaçlı Spor Merkezi, Elazığ’ın ilçelerinde Gençlik Merkezi, Halı saha, Spor salonları yapımı ve onarımı gerçekleştirilmiştir. 18 bin kişilik Elazığ Atatürk Stadyumu da ilimiz adına çok değerli bir hizmet olmuştur.

Bununla birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığımız yeni yeteneklerin ortaya çıkması, sporun gelişmesi, olimpik sporcuların ve yeteneklerin açığa çıkması ve sporcuların gelişimi için çok önemli altyapılar kurmaktadır. İlimiz ve bölgemiz gençleri için fırsat eşitliği sağlamak ve şehrimizi spor altyapısı bakımından bölgesel bir merkez haline getirmek için çok önemli gördüğümüz taleplerimizi Sayın Bakanımıza arz ettik.

Bu taleplerimiz ana başlıklar itibarı ile şunlardır:

- ELAZIĞ’A ATLETİZM (TARTAN) PİSTİ İHTİYACI

- ELAZIĞ SPORDA PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YETENEK SEÇİMİ

  UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

- FIRAT ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE KAPALI YÜZME HAVUZU

- OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM) TALEBİ

- SİVRİCE SU SPORLARI MERKEZİ

- F.Ü. ATIL DURUMDAKİ ÇİM SAHANIN YENİLENMESİ

- ELAZIĞ İLİNİN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NIN ULUSAL VE

  ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARINDA EV SAHİPLİĞİ YAPMASI

Cumhur İttifakının Gücüyle Türkiye Yüzyılı Başlamıştır…

28 Mayıs 2023 tarihinde halkımızın yüksek feraseti ile yeni bir Türk asrının kapısı açılmıştır. Türkiye Yüzyılı Vizyonu canlanmış, önemli bir adım atılmıştır. Cumhur İttifakı ümitleri kamçılamış, milli gelecek hedeflerini kanatlandırmıştır. Cumhur İttifakı'nın emsalsiz uzlaşmasıyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uyum ve geniş imkanlarıyla Türkiye, lider ülke hedefine yürümektedir. Aziz şehir Elazığ bu süreçte var olacak ve bölgesel bir çekim merkezi olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Aziz Şehrin bu süreçten mahrum kalmaması için her alanda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.