İlçe teşkilatlarının kongrelerini tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı, 14’üncü olağan il kongresini gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Yunus Bal’ın aday olduğu il kongresi Akgün Otel’de gerçekleşti.

MHP Elazığ İl Kongresine MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, MYK Üyeleri Alper Erdem, Eyüp Gönültaş, MHP İl Başkanı Yunus Bal, MHP Merkez ilçe Başkanı Vahit Erkan,  MHP’li ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

IŞIKVER: BİR GERGİNLİK ÇIKARMAK GİBİ GAYEMİZ OLMAZ

Kongrede konuşan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Cumhur ittifakı arasında gerginlik olmadığını belirterek, muhalefeti eleştirdi. Işıkver, “Hakikaten biz gerginlik çıkaran taraf olmadık olmayacağız. Biz ne zaman konuşacağız birileri değerlerimize saldırdığı zaman konuşacağız. Bir Cumhuriyet Halk Partili, bir Yeşil Sol Partili, bir DHKP-C’li bir TİP kolu terör örgütü sempatizanı konuştuğu gibi biz gerginlik çıkacağız ama Cumhur İttifakı paydaşları arasında bir gerginlik çıkarmak gibi gayemiz olmaz bu gerginliğin bize faydası da olmaz. Kıymetli kardeşimi tenzih ediyorum Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı’yı yine AK Parti Elazığ Milletvekillerini, AK Parti Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan mührünü olan herkesi tenzih ediyorum ama ki karşı kampta yer alan PKK’nın DHKP-C’nın sempatizanları bizi sevmese anlarız ama Sayın Cumhurbaşkanımızın gölgesinde yürüyenlerin Milliyetçi Hareket Partisi’nden rahatsız olmasını kabul edemeyiz. Biz yerelde bir mücadele, demokrasinin bize sunduğu bir nimet. Bugün demokrasi bizim için bir nimet. Kanal23. Çıkan bütün hatiplerimize dediler 31 Mart’ta biz belediyeyi alacağız dediler bu mücadele ayrı ama Sayın Cumhurbaşkanımızın yeri ayrı. Saygıdeğer Başkanımızın Genel Başkanımızın emir talimatları budur bu kavgalarda Sayın Cumhurbaşkanımız münezzehtir. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim başımızın tacıdır biz bin tane Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tane Recep Tayyip Erdoğan’a değişmeyiz kimse kusura bakmasın” dedi.

IŞIKVER: ÜRETKEN BELEDİYECİLİK VİZYONUNU BU ŞEHRİN ÇOCUKLARIYLA BULUŞTURMAYA ANT OLSUN

Işıkver, yerel seçimlerde Elazığ’ı üretken belediyecilik vizyonu ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Işıkver, “31 Mart 2024 seçimlerinde tekraren Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik vizyonunu bu şehrin çocuklarıyla buluşturmaya ant olsun. Hiç kimse kusura bakmasın birileri mutsuz olacak diye bazılarının tezgahı dumanı bozulacak diye biz iddiamızdan mı vazgeçeceğiz. Burada aramızda bu şehri yönetecek kabiliyette en az 50 tane isim sayarım. Kanal23. Hiç birini beğenmediniz mi ben varım ben, bende varım heveslenmeyin. Ne sol heveslensin ne terör örgütünün siyasi uzantıları heveslensin bizi birbirimize düşürmeye kimsenin gücü yetmez ama biz siyasetin ve demokrasinin bize sunduğu bu nimetten sonuna kadar faydalanacağız” dedi.

Cumhur ittifakının önemine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı sözleri ile MHP’liler tarafından salonda ayakta alkışlandı.

NAZIRLI: BİZİM İTTİFAKIMIZ MENFAAT İTTİFAKI DEĞİLDİR

Cumhur ittifakı adına kongreye katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, ilke ve ideal için siyaset yaptıklarını söyledi. Nazırlı, cumhur ittifakı vurgusu yaptı. Nazırlı, “Bizim ittifakımız menfaat ittifakı değildir bizim ittifakımız ittifak taraflarının birbirlerinin türlü kumpaslar kurduğu bir ittifak değildir. Bizim ittifakımız geçici bir ittifak değildir. Değerli kardeşlerim bizim ittifakımız Cumhur’un ittifakıdır bizim ittifakımız Kardeşliğin ittifakımız bizim ittifakımız Türkiye Yüzyılı’nın ittifakıdır. Selam olsun bu vatan için buluşanlara, selam olsun bu memleket için çarpışanlara, selam olsun devleti için canını yok sayanlara, selam olsun sizlere, selam olsun Başbuğun ardında yürüyenlere. Selam olsun Recep Tayyip Erdoğan’ın davasında omuz verenlere. Değerli Milletvekilim ben sizin gözünüze bakarken Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanımızın birbirlerinin gözüne baktığı gibi bakıyorum ben sizleri Cumhurbaşkanımızın Devlet Reisi sevdiği gibi seviyorum” dedi.