Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altında yaşanan fiyat artışına ilişkin Elazığ Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu. 

Çakmakçı, Asya piyasalarının açılmasıyla Türkiye'de döviz fiyatlarında artış yaşandığını, bunun da altın fiyatlarını etkilediğini söyledi. 

Geçtiğimiz Cuma günü 404 TL olan altının gramının dün gece 475 TL seviyesine kadar çıktığını ifade eden Çakmakçı, "Merkez Bankası başkanının görevden alınmasından sonra ekonomi piyasaları buna tepki gösterdi. Bunun akabinde de Asya piyasaları açıldığında dolar 8.40 Lirayı gördü. Sabah geldiğimizde de 7.80' e yakın bir fiyat gördük. Dolardaki fiyat dalgalanması altın fiyatlarına da yansıdı. Şuan bizler de ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Çünkü herhangi bir açıklama yok. Sadece Maliye Bakanının bir açıklaması var. O da para politikalarının aynı şekilde devam edeğini söyledi. Bu da piyasalarda rahatlama getirmedi. Para piyasaları aynı şekilde gidecekse merkez bankası başkanı niye görevden alındı. Özellikle bugün haftanın ilk günü olması hasebiyle önümüzdeki bir kaç günde fiyatların yönünün nereye gideceği netleşecek. Şuanlık bir şey söylelememiz yanlış olur. Bekleyeceğiz göreceğiz. Altın fiyatlarının yükselmesinde onsla alakalı bir pozisyon yok. Sadece iç piyasadaki döviz fiyatlarıyla alakalı bir artış söz konusu. Dediğim gibi önümüzdeki bir kaç gün içinde fiyatların ne şekilde olacağı konusunda fikir beyan edebiliriz. Şuan altın alınır mı satılır mı diye bize soranlar oluyor. Biz bu aşamada vatandaşı yanlış yönledirmek istemeyiz. Ama şunu söylebilirim; Altın uzun vadede bir yatırım aracıdır. Bugünkü durumu izleyip göreceğiz." dedi.