Zamanla sık kullanım sonucu su ısıtıcılarında kireçlenme meydana gelebilir, bu durum cihazın verimliliğini düşürür. Ayrıca, kettle içinde biriken kireçler sağlık için risk oluşturabilir. Temizlik konusunda uzmanların önerdiği ve evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle kettle kireci nasıl çıkarılır, işte su ısıtıcılarını temizlemenin en pratik yöntemi...

Kullanım sıklığına bağlı olarak su ısıtıcılarındaki kireçlenme, hem estetik açıdan hem de işlevsellik açısından sorun yaratır. Kireç tabakasıyla kaplanmış su ısıtıcınızın eski haline dönmesi için, kimyasal içerikli temizleyicilere başvurmadan da doğal bir çözüm bulunmaktadır.

SU ISITICILARINI TEMİZLEMENİN EN ETKİLİ METODU

Sosyal medya platformu Facebook üzerinde temizlik konusunda önerileriyle tanınan Bayan Hinch'in sayfası, bu konuda faydalı bilgiler sunuyor. Bir kullanıcı, kettle içinde biriken kireç tabakasını nasıl etkili bir şekilde temizleyebileceğini sormuş. Birçok kişi, çaydanlıktaki inatçı kireç birikintilerini gidermek için beyaz sirke kullanımını önermiş.

"Beyaz sirke ve su karışımıyla su ısıtıcınızı kaynatın. Önceden ıslatmanıza gerek yok. Çaydanlığımın dibindeki kalın kireç tabakası vardı. Suyu beyaz sirke ile karıştırıp kaynattım ve kireç tabakası anında çözüldü." şeklinde bir yönlendirme yapıldı.