Elazığ dernekleri arasında dayanışma kurulması yönünde çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED), faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bu kapsamda ELFED tarafından geleneksel hale getirilen Doktorlar Buluşması programı gerçekleşti.

Program kapsamında 25 Şubat 2024 Pazar günü ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, Onursal Başkan Sayın Faik İçmeli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Üye Dernek Başkanları ve İstanbul’da görev yapan Elazığlı Doktorlar ve tıp öğrencileri bir araya geldi. 

Programda ELFED Başkanı Gökhan Elgin, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak programa katılanlara teşekkür etti. 

150 Elazığlı doktor ile İstanbul’da eğitimlerine devam eden 15 Tıp Öğrencisi katıldığı programda konuşan Başkan Elgin: "“Biz bu yıl 2015 tane Elazığlı gencimize burs verdik ayda bin lira olacak şekilde 9 ay boyunca yaklaşık 2 milyon burs bütçesi oluşturarak gençlerimize her ay hesaplarına bin lira yatırıyoruz. 26 – 29 Ekim tarihleri arasında Yenikapı’da Elazığ Günleri düzenledik. ‘100. Yılda İz Bırakan 100 Elazığlı’ kitabını oluşturduk. Bu bir akademik çalışma. 42’den fazla uzman akademisyen bu kitap için uğraştı. En lüks kağıda en iyi şekilde en iyi tasarımla basmaya çalıştık ki çok beğeni aldı bu kitabımız da. Elazığ’da da Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sanayi Odası Başkanımız ve Rektörümüzle beraber bu kitabın lansmanını yaptık. Şuan yine bizim web sitemizde var, izleyebilirsiniz Harput Kalesi’nin 3 boyutlu animasyonunu da biz yaptırdık” dedi.