Akçakiraz’da açılışı gerçekleşen gençlik merkez açılış törenine belde sakinlerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Muş Vali Yardımcısı Hasan Taş, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Ticaret Odası Başkanı İdris Alan, Belde belediye başkanları ve birçok davetli katıldı.

Açılış Töreninde bire konuşma yapan Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, bu tür açılışların kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Eren, “Bir sporcumuz uluslarası bir derece elde ettiğinde çok mutlu oluyoruz diğer mutluluğumuz da böyle önemli tesisler açıldığı gün hakikaten heyecan ve mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Son zamanlarda Elazığ toplu yatırım olarak gençlik spor anlamında büyük bir çığır açtı. Tüm ilçelerimizde, beldelerimizde ve il merkezinde gençlik sporun toplu yatırımları yapıldı. Bir olan gençlik merkezi sayımız yediye çıkıyor, 13 tane genç ofisimiz var, spor tesislerimizin sayıları her geçen gün çoğalıyor. Gençlerimizin hem bilişsel hem fiziksel hem de psikolojik yönden gelişimlerine katkı sunan bu merkezler açılıyor” dedi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya’da yaptığı değerlendirmede geçen süre içerisinde çok çalıştıklarını belirtti. Kaya, “Bir şenlik alanına bir şölen alanına çevirdiniz ben bütün Akçakirazlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadınız. Kıymetli milletvekillerim 30 Mart 2014’te bayrağı devraldığımız zaman tabi akmayan sular vardı, çöpler dağ gibi birikmişti hakikaten çöpün, çukurun bol olduğu sokaklarımız vardı hangi caddeye hangi sokağa nasıl katkı sunabiliriz diye ekip arkadaşlarımızla birlikte çok kafa yorduk. Hamdolsun etkinlikler, şenlikler, festivaller düzenledik. 30-35 gün süren Akçakiraz’ın en iyi yemek yapan hanımefendisini seçtik, Akçakiraz’ın en güçlü bilek güreşçisini, en hızlı bisiklet sürücüsünü seçtik gerçekten çok güzel etkinliklere ve ilklere imza attık ve sadakatin önemini arz eden 50 yıl bir yastığa baş koyan evli çiftleri ziyaret ettik. Yeni doğan bebeklerimize göz aydınlığı için yeni bebek üniteleri hediye ettik. İnşallah bu çalışmalarımız artırarak devam ettireceğiz, inancımız var, azmimiz var, heyecanımız coşkumuz var sizlerin katkılarıyla 2024’te 31’Mart’a emin adımlarla gideceğiz. Aldığımız bayrağı şanla şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise yaptığı konuşmada sahipsiz Elazığ diyenlere inat açılışlarımızı yapıyoruz dedi. Nazırlı, “Seçim öncesinde birçok defa ifade ettik sahipsiz Elazığ diyorlardı, sahipsiz Elazığ diyenler gelsinler buradaki hizmet adamlarının gözlerinin içine bir baksınlar da Elazığ sahipli mi sahipsiz mi görsünler. Hepsinin çalışmalarına her birinin hizmetine hem bu dünyada hem ahirette kefiliz. Hepsi Elazığ için gecesini gündüzüne katıyor milletvekillerimizle, ticaret odamızla, belediye başkanlarımızla hiç durmadan yorulmadan of bile demeden ben şahidim canla başla il müdürümüz de aynı şekilde çalışıyorlar. Bunun bir örneğini de bugün burada yaşıyoruz. Sahipsiz Elazığ diyenlere inat bugün burayı açıyoruz, Sahipsiz Elazığ diyenlere inat başka bir ilçemizde yeni bir açılış daha yapacağız daha sonra başka bir ilçemizde bir yerin daha açılışını yapacağız. Geçen hafta yaptık önümüzdeki haftada açılış yapacağız” dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ise yaptığı konuşmada gençler bizim teminatımız dedi. Keleş, “Belediyelerimiz akla geliyor, belediyelimizin, kurumlarımızın yapmış olduğu katkıları hep birlikte görüyoruz bunlar artarak da devam ediyor. Bizim AK Parti’mizin yaklaşık 22 yıllık iktidarı döneminde gençlik merkezleriyle ilgili bir rakam vereceğim 2002 yılında Türkiye’deki gençlik merkezi sayısı 9’du bugün kasım ayı itibariyle Türkiye’de gençlik merkezi sayımız 419. Bunlar giderek artıyor. Gençler bizim teminatımız gençlerle hep beraber ileriye hep birlikte ulaşacağız inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Akçakiraz Gençlik merkezinde hizmete başlayan spor tesissilerinin açılışı gerçekleştirildi.