Dağhan: TOKİ mevcut kuraları iptal etmelidir

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Elazığ İl  Başkanı Murat Dağhan, 4 Bin 700 konutun karma kura sistemiyle hak  sahiplerine verilmesine tepki gösterdi.

PAYLAŞ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Elazığ İl  Başkanı Murat Dağhan, 4 Bin 700 konutun karma kura sistemiyle hak  sahiplerine verilmesine tepki gösterdi. Dağhan, kura çekimi sonucunda adaletsiz ve hakkaniyetsiz bir durumun ortaya çıktığını belirterek, mevcut kuraların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. 

Dağhan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Elazığ’da yaşanan 24 Ocak 2020 depreminin ardından, evleri hasar gören vatandaşlar için farklı bölgelerde (Çatalçeşme, Karşıyaka, Zafran ve Yemişlik deprem konutları)  inşa edilen 4.700 adet konut için karma kura çekimi yapılmıştır. TOKİ marifetiyle yapılan kura çekimi, yaklaşık 24 saat içinde gelişigüzel bir şekilde yapılmıştır. Yapılan bu kura çekimi sonucunda adaletsiz ve hakkaniyetsiz bir durum ortaya çıkmıştır.

TOKİ tarafından vatandaşların istekleri, mevcut ikametgâh adresleri dikkate alınmamış “tabiri caizse ne çıkarsa bahtına” düşüncesi temel alınarak hareket edilmiştir. İnsanların yaşadıkları yerden tamamen farklı bir uç noktaya göndermenin zararları zamanla daha fazla ortaya çıkacak ve anlaşılacaktır. Bu kura çekimi, depremde mağdur olan vatandaşlarımızı farklı bir mahallede yaşamaya mecbur bırakmıştır. Bir başka mağduriyet ise kalabalık nüfuslu ailelere 2+1, az nüfuslu ailelere 3+1 dairelerin verilmesi olmuştur.

Dolayısıyla TOKİ mevcut kuraları iptal etmelidir. Vatandaşların ikametgâh adresleri, çocukların okul ulaşımı, aile bireylerinin işyerlerine olan uzaklığı gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak tekrardan kura çekimi yapılmalıdır. Aynı zamanda yer değiştirmek isteyen vatandaşlara süre tanınmalı ve imkân verilmelidir. Gerekli mahallelerde ise vatandaşlarımızın yer değiştirme imkânını kolaylaştırmak amacıyla koordinasyon merkezleri kurulmalıdır."


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN