Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, Beşiktaş'tan kötü futbol oynattığı gerekçesiyle ayrılan Fernando Santos, Güney Kore Futbol Federasyonu'na milli takımda görev almak istediğini iletti. Ancak federasyon, tecrübeli teknik adamın son yıllardaki performansı ve oyun tarzı nedeniyle bu teklifi kesin bir dille reddetti. Beşiktaş, 69 yaşındaki Santos'u 13 Nisan'da görevden almıştı. Portekizli teknik direktörün yeni bir iş bulmak amacıyla birçok yere başvurduğu bildirildi.

Fernando Santos Kimdir

Fernando Santos, Portekizli futbol teknik direktörü ve eski futbolcudur. 10 Ekim 1954'te Lizbon, Portekiz'de doğmuştur. Futbolculuk kariyerine 1973 yılında Benfica'da başlayan Santos, 1975 yılında Marítimo'ya transfer olmuş ve kariyerine Estoril'de devam etmiştir. Futbolculuk kariyerini 1979 yılında sonlandırmıştır.

Teknik direktörlük kariyerine 1987 yılında Estoril'de başlayan Santos, birçok Portekiz ve Yunan kulübünde görev almıştır. Porto, Sporting Lizbon ve Benfica gibi büyük Portekiz kulüplerinin yanı sıra, Yunanistan'ın AEK Atina, Panathinaikos ve PAOK takımlarını da çalıştırmıştır.

En önemli başarılarından biri, 2000 yılında Porto ile kazandığı Primeira Liga şampiyonluğudur. 2010 yılında Yunanistan milli takımının başına geçen Santos, 2014 FIFA Dünya Kupası'na ve 2012 Avrupa Şampiyonası'na Yunanistan'ı taşımıştır.

2014 yılında Portekiz milli takımının teknik direktörlüğüne getirilen Santos, 2016 yılında Portekiz ile Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Aynı zamanda 2019 yılında UEFA Uluslar Ligi'ni de kazanmıştır. Santos, disiplinli ve taktiksel yetenekleriyle tanınan bir teknik direktördür.

Kaynak : Fotospor.com