Elazığlı siyasetçiler, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere tepki gösterdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, yaptığı açıklamada, Birkaç emekli amiralin  ‘bildiri’ yayınlayarak millet iradesini hedef alması hadsizliktir.Kimse millet iradesinden daha üstün değildir. Türkiye milli iradeye meydan okunacak bir yer değildir. Bunu düşünenlere HodriMeydan" dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise "Cunta artıklarına bu ülkede fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz'daki gibi biz ölümüne, ölümüne... HodriMeydan, HaddiniziBilin" ifadesini kullandı. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Çürümüş düşüncelerinizin ürünü darbeler ve bildiriler ile hükümete ayar verme devri bitti. Bu ülkeyi de, hükümeti de, milli iradeyi de sizlere yedirmeyeceğiz! Unutmayın, en iyi bildiriyi millet yazar millet! HaddiniziBilin, hodrimeydan" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bildiri Yayımlayan Bu 103 Emekli Amiral'in Rütbeleri Sökülsün Maaşları Kesilsin Korumaları Geri Çektirilsin Tahsis Edilen Araçları Geri Alınsın Bedava Oturdukları Lojmanlarından Çıkarılsınlar. Tutuklansınlar.." dedi.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat açıklamasında, "Biz buradayız! Devletimize, Milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız..." ifadesini kullandı.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, yaptığı açıklamada, "Orduyu hainler ele geçirirken sus pus olan emekli amiral bozuntuları, milli iradeye ayar çekmeye geldiğinde bülbül oluyorlar. Haddinizi bilin, soytarılık etmeyin. Bu devlet, aziz milletimizindir. En son konuşacak sizlersiniz.HODRİMEYDAN" dedi.