HABER: VEDAT YETİK

Elazığlı bürokrat Ali Tekataş, Trabzon'da başarılı çalışmalara imza atıyor. 

İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  Genel Müdürlüğü dönemlerinde önemli projeleri hayata geçiren Ali Tekataş, şimdiki görev yeri olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde de dur durak bilmeden çalışıyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ali Tekataş, göreve başladığı 2019 yılı Nisan ayından buyana bir yandan şehir için projeler geliştiriyor, bir yandan da yapımı devam eden çalışmaları sahada denetliyor. 

Geçmiş dönem Elazığ Valisi şimdiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun desteği ile Trabzon'un altyapısını yenileme hamlesi başlatan ve bu süreçte büyük aşama kateden Genel Müdür Ali Tekataş'ın bu başarısı hem Trabzon'u hem de Elazığ'ı gururlandırdı. 

Altyapıda Büyük Dönüşüm sloganıyla her gün bir mahallede İçme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu şebekesi yenileme, bakım ve onarım çalışması yürüten Genel Müdür Ali Tekataş'ın idaresindeki TİSKİ, bir taratan da yeni projeleri hayata geçirerek üreten bir kuruluş olma vasfı kazandı. 

BEŞİRLİ’DE HATTA İLK SU VERİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi altyapı hamlesi meyvelerini birer birer vermeye başladı. 
Şehir genelinde çalışmalar tam gaz devam ederken sevindirici haber Beşirli’den geldi. Altyapı çalışmalarının başladığı ilk mahalle olan Beşirli Mahallesi’nde yeni yapılan içme suyu hattına ilk su verildi. Abone bağlantılarının tamamen bitirilmesinin ardından Beşirli Mahallesi sakinlerinin musluklarından yeni içme suyu hattından gelen su akacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaların meyvesini aldıklarını belirtti.

ORTAHİSAR İÇME SUYU TEMİNİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
Trabzon’un 15,5 milyon Avro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan, ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ tüm hızıyla ilerliyor. Ortahisar’ın toplam 47 mahallesini ve 565 kilometrelik bir alanı kapsayan içme suyu hattı yapım çalışmalarında şu ana kadar yaklaşık 91 kilometrelik bir ilerleme kaydedildi. İçme suyu hattı ile beraber yürütülen çalışmalar sonucunda ise toplamda 8294 metre yağmursuyu, 3813 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

ALİ TEKATAŞ KİMDİR?
1974 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. 1992 yılında Elazığ Lisesi’nden mezun olan Ali TEKATAŞ, 1993 yılında başladığı Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ bölümünden 1997’de başarıyla mezun oldu.
1997 yılında başladığı Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalındaki PEDAGOJİ tahsilini 1998 yılında bitirdi.
2017-2018 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İŞLETME bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.
2012 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, KAMU YÖNETİMİ bölümündeki öğrencilik hayatına son sınıfta  devam etmektedir.
Meslek hayatına özel bir öğretim kurumunda öğretmen olarak başlayan Ali TEKATAŞ, daha sonra Elazığ Eti Krom AŞ Genel Müdürlüğünde Jeoloji Mühendisliği görevini icra etti. 
2005-2011 yılları arasında İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünde aynı görevi sürdürdü. 
2010 yılında Karakoçan’da meydana gelen deprem nedeniyle geçici görevlendirmeyle Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünde çalıştı. 
2011 yılında İller Bankası AŞ Elazığ Bölge Müdürlüğünde Proje Geliştirme ve Şehircilik Müdürü oldu. 
Yine aynı kurumda 2012–2014 yılları arasında Proje ve Mekânsal Planlama Müdürü olarak görev yaptı. 
2014 yılında İller Bankası AŞ Elazığ Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ali TEKATAŞ, bu görevini 2017 yılına kadar sürdürdü.
2017 yılında, Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesinde Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
2019 yılı Nisan ayında atandığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi ( TİSKİ) Genel Müdürlük görevini halen yürütmekte olan Ali TEKATAŞ, evli ve 2 çocuk babasıdır.