Elazığ İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılının ilk toplantısını Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında yaptı. Toplantıya, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, kamu kurum müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

 

 

Vali Ömer Toraman, 2020 yılında yaşanan depremin ardından yapımı tamamlanan konutların tesliminin gerçekleştiğini, yalnızca kırsalda ve iki ilçede teslim için hazırlanan konutların olduğunu ifade etti. Vali Toraman, bu yenilenmenin 6 Şubat Depreminin büyük bir yıkımdan kurtardığını kaydetti.

Ağır hasarlı binaların yıkımı ile ilgili bilgi veren Vali Toraman, Elazığ’da 11 Bin yıkımı yapılacak binanın olduğunu bunların yüzde doksanının yıkımının yapıldığını söyleyerek: “biten konutlarımız AFAD tarafından hak sahiplerine teslim ediliyor. 2020 yılından hak sahibi olan vatandaşlarımızın hemen hemen hepsine konutlarımızı teslim etmiş bulunuyoruz. Toplamda bakıldığında Elazığ’da hatırı sayılır işler yaklaşık 25 bin konuttan bahsediyoruz il genelinde. Bu yenilenmenin 6 Şubat depreminde bizi büyük bir yıkımdan kurtardığını değerlendiriyoruz. 2023 depremleri olarak ağır hasar tespiti yapılan yaklaşık 11 bin binanın yıkımını büyük bir gayretle hemen hemen tamamlamak üzereler. Yaklaşık %90 yıkımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” Dedi.

 

 

Öte yandan Elazığ 2023 depreminden sonra Elazığ’da ihalesi yapılan Toplam konut sayısı 3 Bine ulaştı. Vali Toraman bu konutlardan teslim aşamasına gelenler için kura çekimi yapılacağını açıkladı.

Toraman: “29’unda Aksaray için bir 462 konutluk bir ihale ilan edildi oda dahil olunca 2023 depreminden sonra ihalesi yapılan konut sayısı 3 bine ulaşıyor bunlardan da 1800 kadarının inşaatı tamamlandı. Kırsal konutları için 2023 sonrası hak sahibi olanlar için Çevre Şehircilik tarafından imalatları gerçekleştirilecek. 800 konutluk bir yer seçim işlemini tamamlayarak bakanlığa ulaştırdık bunlarında yapımına bir kısmına başlandı kalana da başlanılacak.” Dedi.

 

 

Toplantı, 2024 yılı yatırım bilgilerinin paylaşımı ile devam etti. Elazığ’da 2024 yılında Bin 139 projenin uygulandığı, bu projelerin toplam bedelinin ise 23 Milyar 908 Milyon Lira olduğu açıklandı.

Daha sonra TCDD 5. Bölge Müdürü Ali Karabey, Müdürlük olarak yıl içinde yaptıkları harcamalar ile ilgili kurulu bilgilendirirken gelen soruları yanıtladı.

Toplantı Karayolları 8.bölge müdürü Yusuf Güneş’in müdürlüklerinde yaptıkları çalışmaları anlatması ile sona erdi.