HABER: VEDAT YETİK

Elazığ Merkeze bağlı Serince (Şüşnaz) Köyünde derin bir çukurda oluşan su birikintisinin hikayesi dinleyenleri ürpertiyor. 

Köy sınırları içerisinde ağaçlık bir bölgede olan ve yapısı itibariyle havuza benzeyen derin su kütlesi, yöre halkı tarafından göl olarak tabir ediliyor. Tarihi bilinmemekle birlikte gölde yaşanan acı bir olay nedeniyle köy halkı tarafından bu göle Kanlı Göl adı verilmiş. 

Günümüzde çevre düzenlemesi yapılarak havuza dönüştürülen ve adına etkinlikler düzenlenen Kanlı Göl hakkında kabul gören iki efsane anlatılıyor. İki efsanenin sonu da hüzünle bitiyor. 

KANLI GÖL EFSANESİ 
Bir rivayete göre; Sonbahar mevsiminde Şüşnaz köyünden geçen ve yöreyi bilmeyen yabancı bir adam, atıyla gölün yanından geçerken kurumuş yapraklarla kaplanmış suyun içerisine atıyla birlikte düşer. Gölden çıkamayan adam boğularak hayatını kaybeder. Köy ahalisi bu hadiseyi bir zaman sonra fark eder. Yaşanan bu acı olay nedeniyle gölün adı Kanlı Göl olarak kalır. Bu efsane uzun yıllar dilden dile dolaşır. Nesilden nesile aktarılan bu efsane günümüze kadar ulaşır. 

Başka bir rivayete göre de; Çok güzel bir kız yaşarmış burada. Bir delikanlıyı severmiş. Ailesi kızı sevdiği delikanlıya vermeyip, Şüşnaz’ın zengin ailelerinden birinin oğluna vermiş. Genç Kız sevdiğine kavuşamadığı için düğün vakti bir taraftan ağlayıp bir taraftan beddualar ediyormuş. O esnada havuz başında bulunan gelini sudan çıkan bir kol gelinin eteklerinden tutup göle çekmiş ve gelin suyun sularında kaybolup gitmiş. Bazı İnsanlar arasında da bu gelinin güzelliğine hayran olan Su Perisinin suyun içine çektiğidir. Bu yüzden “ Kanlı Göl “ denilmiştir.