31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde Elazığ halkının güçlü desteğiyle Elazığ Belediye Başkanlığına seçilen Şahin Şerifoğulları, 4,5 yıllık hizmet döneminde şehrin ufkunu açan, kente vizyon ve değer kazandıran birbirinden kıymetli 100 projeyi hayata geçirdi. 

Şehrin temel problemlerini göz önünde bulundurarak vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamaya yönelik hazırlanan projeleri hayata geçirmek için inançla ve aşkla çalışan Başkan Şerifoğulları, vatandaştan aldığı görevi layıkıyla yerine getirerek vatandaşların takdirini topladı. 

ŞEHİR TRAFİĞİ RAHATLADI, ULAŞIMDA KONFOR SAĞLANDI
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 100 projesi arasında yer alan projelerden biri de medeniyet göstergesi sayılan konforlu ulaşım ağları oldu. 

Başkan Şerifoğulları, göreve gelir gelmez Elazığ’ın kronikleşen problemlerinden biri olan trafik ve ulaşım sorununa neşter vurdu. Doğru bir planlama doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu Elazığ’ın dört bir yanı, modern ve konforlu yollara, kavşaklara kavuştu. 

Kentte yaşanan ulaşım sorununu çözen çalışmalar kapsamında 84 Bin 088 Metre bölünmüş yol çalışması, 5 Milyon 549 Bin M2 asfalt çalışması, 663 Bin 600 M2 Sathi kaplama yol çalışması, 454 Bin 802 M2 Kaldırım yenileme çalışması, 274 Bin 692 Mere Bordür yenileme çalışması, 43 Bin 521 M3 taş duvar yapımı, 6 Bin 623 M2 Beton duvar yapımı, 5 Bin 663 M2 engelli yürüyüş yolu yapıldı. 

Yol çalışmaları kapsamından ayrıca Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi 6 şeride çıkarıldı. Ataşehir- Hicret mahalleleri Güneykent Çevre Yolu Bağlantı yolu yapıldı. 3 kilometrelik yol 35 metre genişliğe sahip. 

Çalışmalar kapsamında ayrıca, Korgeneral Osman Erbaş Bulvarı hizmete açıldı, Yahya Kemal Caddesi 6 şeride çıkarıldı.

 4 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Aksaray-kızılay Mahalleleri Güney Çevre yolu da hizmete açıldı. 

Tahir Şaşmaz Caddesi 6 Şeride çıkarılırken, 2 Kilometre uzunluk ve 25 Metre genişliği sahip ÇaydaÇıra Mahallesi-Şahinkaya Bağlantı yolu da vatandaşların hizmetine sunuldu. 

 Ulukent Mahallesindeki Kanal Boyu Yolu da kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. 30 Metre genişliğinde, 3,5 Kilometre uzunluğundaki yol mahalle trafiğini rahatlattı.