Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje GAMER Müdürü Ramazan Polat ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) personellerine meydana gelebilecek kazalara erken ve bilinçli müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla “İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği” semineri verdi.
GAMER 112 Binası’nda gerçekleştirilen programda, Sağlık Teknikeri Eda Çetiner tarafından personellere hastaya veya yaralıya ilk ve doğru müdahale, temel yaşam desteği, koma pozisyonu, şok pozisyonu, kalp masajı, suni solunum, rentek manevrası, heimlich manevrası, bilinç değerlendirme ve kaza anında ilk müdahale gibi hayati konularda bilgiler verildi.
Eğitimde ayrıca sağlık ekiplerinin olay yerine gelene kadar geçen sürede hasta veya yaralıya nasıl davranılacağı konusunda da uygulamalı olarak bilgiler verildi.
Bilinçsizce yapılan ilk yardım uygulamalarının hayati tehlikelerle sonuçlanabildiği ve bu bağlamda bilinçli ve donanımlı bireyler olmanın önemli olduğuna dikkat çeken Eğitmen Eda Çetiner, yoğun ilgi gösterilen program sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.