Elazığ Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nda Bağımlılık ve Alkol Bağımlılığı konulu seminer düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminere özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı.

Sağlık Teknikeri Eda Çetiner, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü, Siber Suçlar Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis Ekibi personellerinin konuşmacı olarak katıldığı programda; alkol bağımlılığı, alkol bağımlılığının belirtileri, alkol bağımlılığında ilk müdahale, alkol bağımlılığının tedavi yöntemleri, tütün ve madde bağımlılığı, sosyal medyayla interneti doğru kullanma ve siber saldırılara karşı korunmanın yanı sıra teknoloji bağımlılığı da anlatıldı.

TÜVER: “ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YAŞAM KALİTELERİNİ YÜKSELTEBİLECEK ÇOK GÜZEL BİR ALAN”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver seminerde yaptığı konuşmada, “Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projelerinden biriydi. Engelli bireylerimiz için yapılmış çok kıymetli bir alan. Engelli bireylerin anneleri, babaları ve en önemlisi engelli bireylerimiz için yaşam kalitelerini yükseltebilecek çok güzel bir alan oldu. Belediye Başkanımıza böyle bir merkezi Elazığ’ımıza ve engelli bireylerimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

AİLELERDEN TEŞEKKÜR

Aileler, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminerin çok faydalı olduğunu söyleyerek seminerde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler. Seminer katılımcılardan gelen soruların cevaplaması ile son buldu.