MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “DEM Parti İmralı ile yüz yüze görüşsün” talebinin ardından, partinin yetkilileri terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde görüşmek için Adalet Bakanlığı'na resmi başvuru yapmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "DEM Parti'nin görüşme talebi geçen hafta Adalet Bakanlığımızda kaydedildi. Kısa bir süre içinde yanıt verilecektir" şeklinde bir açıklama yaptı. Diğer yandan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Sırrı Sakık isimlerinin öne çıktığı iddiaları gündeme geldi.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, konuya dair basında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
'HENÜZ NETLEŞMEDİ'
"Son günlerde İmralı Adası’na kimlerin ve ne zaman gideceği ile bu isimlerin Adalet Bakanlığı tarafından nasıl belirleneceği konusunda, Sayın Öcalan ile eş genel başkanlarımızın görüşme başvurusuna dair çoğunluğu spekülasyona dayanan haberleri dikkatle izliyoruz. Ancak, 'makul süre' ifadesine rağmen henüz netleşmiş bir görüşme tarihi ya da heyet yoktur.
İmralı-DEM Parti teması bir an önce gerçekleştirilmelidir. Bu görüşmeyi yapacak kişilere ve önerilere dair kararların, Sayın Öcalan ile ilgili resmi muhataplar tarafından ortaklaşa alınmasını önemsiyoruz. DEM Parti için esas olan, tecridin tamamen sona erdirilmesi ve demokratik bir çözüm süreci için Sayın Öcalan’ın vurguladığı şartların oluşturulmasıdır."