İstanbul merkezli Kayserili firma Beğendik Marketler Zinciri, iflas durumuyla yüz yüze geldi. Mahkeme, konkordato başvurusu yapan iki bağlı şirketin kurtarılamayacağına karar vererek, Beğendik Mağaza AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek şirketlerine iflas hükmü çıkardı. Beğendik, geçmişte Real adlı şirketi de kapsayan benzer bir iflas kararı ile karşılaşmıştı.

Uzun yıllar boyunca perakende sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak hizmet veren Kayserili Beğendik, mali zorluklar nedeniyle iflas sürecine girdi. Beğendik, 1980'lerden itibaren sektörde köklü bir geçmişe sahip olup, geçmişte bünyesine Real Marketleri de dahil etmişti. Ne var ki, Real için de mahkeme iflas kararı vermişti.

Şirket, mali problemlerini aşmak için bir süre önce konkordato başvurusunda bulunmuştu. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava 16 Ekim'de sonuçlandı ve hem Real hem de Beğendik için kayyum atandı.

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Ltd. Şti. adına iflas hükmü verdi. Bu kararın ardından şirketlerin tasfiyesi amacıyla dosya, ilgili icra-iflas müdürlüğüne iletilmiştir.

ŞİRKET 1986 YILINDA KURULMUŞTU

1986 yılında Kayseri'de kurulan Beğendik, 1993 yılında Ankara Kocatepe'de açtığı mağaza ile büyüme sürecine girmiştir. İstanbul pazarına ise Real markasını satın alarak adım atan Beğendik, geçmişte de İstanbul'a giriş yapmış fakat 2002 yılında elverişli koşullar bulunmadığı için piyasadan çekilmek zorunda kalmıştı.