Dün satış ağırlıklı bir grafik izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %0,84 oranında bir kayıpla 13.932,46 puandan kapattı.
Bugün açılışta endeks, önceki kapanışına göre 21,03 puan ve %0,15 düşüşle 13.911,44 puana geriledi. Bankacılık endeksi %0,97 değer kazancı elde ederken, holding endeksi %0,06 oranında değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında liderliği bankacılık alırken, en fazla kayba uğrayan sektör %3,56 ile bilişim oldu.
Piyasalarda ABD istihdam verisine odaklanıldı
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışına gitme olasılıklarının azalması ve tahvil faizlerinde yaşanan ufak bir gerilemenin etkisiyle olumlu bir görünüm sergileniyor. Bugün ise dikkatler, Amerika'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevrildi.
Jeopolitik gelişmeler, Amerika’daki ekonomik veriler ve ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar, piyasalardaki yön üzerinde önemli etkilere yol açıyor.
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın, ekonomik verilerin enflasyon baskılarının azalmış olduğunu doğrulaması durumunda, bu ayki para politikası toplantısında faiz oranlarının sabit kalmasını destekleyebileceğini belirtmesi, Fed'in faiz artırma ihtimali üzerinde kaygıları azaltmış oldu.
Analistler, yurt içinde reel efektif döviz kurunun ve yurt dışında ise yoğun veri akışı içerisinde özellikle ABD’deki istihdam verilerini takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 13.800 ve 13.700 puanlarının destek, 14.000 ve 14.100 puanlarının ise direnç durumunda olduğunu dile getirdi.