K Parti Elazığ İl Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı abluka ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Yönetim kurulu ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

 

YILDIRIM: “GAZZE HALKI, YILLARDIR TEMEL HAKLARINDAN MAHRUM BIRAKILMIŞTIR”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İsrail ablukası altındaki Gazze’de sivillerin yıllardır zor şartlar altında yaşadığını söyleyerek, son günlerdeki baskının bu şartları daha kötü hale getirdiğini ifade etti. Yıldırım, “Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır” dedi.

 

 

YILDIRIM: “ABLUKA SAVAŞ DEĞİL KATLİAMDIR”

Yıldırım, sivil yerleşim yerlerinin ve ibadethanelerin vurulmasını doğru bulmadıklarını söyleyerek ablukanın savaş değil katliam olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.