Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, üye ziyaretlerine devam ediyor.

Değişik sektörlerde ekonomi ve istihdamda ilimize katkı sağlayan üye ziyaretleri kapsamında mimar ve mühendislik alanında faaliyet gösteren firmalara ziyaret gerçekleştirilen Başkan Alan’ın ilk durağı, Zinnur Mimarlık ve Kare İmar Planlama firması oldu.

Firma yetkilileri Mimar Zinnur Başgün Beyarslan ve Şehir Plancısı Kıvanç Beyarslan ile görüşen Başkan Alan, her iki firmanın da şehrimizde önemli projelere imza attığını ifade etti.

Şehir Plancısı Kıvanç Beyarslan’ın şehir planlamacısı olarak başarılı projelere imza atmakla birlikte  “Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” projesiyle bu alanda ciddi çalışmalar yapmasını takdir ettiklerini dile getiren Başkan Alan, bu adımın ilimizin tarımsal üretim ve bu ürünlerin pazarlanmasında önemli roller üstleneceğini dile getirerek bu çalışmasından dolayı Kıvanç Beyarslan’a teşekkür etti.

Kendilerinin seçimlerden sonra ziyaret edilmeye çok alışık olmadıklarını genel kurulda oylarını kullandıktan sonra genelde seçilenler tarafından unutulduklarını ancak İdris Başkanın bu alışkanlık ve geleneği kırarak seçildikten sonra da üyelerin ziyaret edilebileceğini gösterdiğini dile getiren Kale İmar Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Beyarslan şunları söyledi: “İmar ve şehir planlaması alanındaki çalışmalarımız yanında “Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ETAK) olarak da Ticaret odamızın teşvikleriyle ve destekleriyle ilimiz, bölgemiz hatta yurt dışına ürün pazarlama ve satış yaparak üretimi teşvik etme noktasında muvaffak olacağımıza inanıyorum. Bu yolda bizlere desteklerinden ötürü Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum”
Başkan Alan’ın üye ziyaretleri kapsamında ikinci durağı Arslantaş Jeoloji ve Kartal Yapı firması oldu.

Seçildiği takdirde üyelerini iş yerlerinde ziyaret edip çaylarını içerek sorunlarını dinleme sözü verdiğini bugün de müteahhitlik sektöründe önemli işler yapan Mehmet Kartal’ı ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Alan,  misafirperverliği için Kartal’a teşekkür etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden firma sahibi Mehmet Kartal, “İdris Başkanımıza ziyaretlerinden, bizlere verdiği değer ve sorunlarımızın çözümüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Alan’ın üye ziyaretlerinin bir sonraki durağı ise Lale Mühendislik ve İnşaat firması oldu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ekonomik olarak gelişmesine yönelik çalışmaları yanında üyelerinin kamu kurumları ve diğer kurumlar nezdinde yaşadıkları sorunlarının çözümünde de aktif roller üstlendiklerini dile getiren Başkan Alan, “Biliniz ki her türlü problemlerinizin çözümü için biz varız, sizler için gayret gösteren bir başkanınız var. Bizim Ticaret ve Sanayi Odasında var oluş sebebimiz sizlerin sözcülüğünüzü ve avukatlığını yapmak. Odamız, tüm üyelerimizin ortak evidir. Her türlü etkinlikler ve programlarda konferans salonumuz, meclis salonumuz her zaman emrinizdedir.” Dedi.
Başkan Alan’ın bir sonraki durağı ise Elazığ Mimarlar Odası Başkanlığı oldu.

Elazığ'la ilgili yaptıkları tüm projelerde kendilerine destek olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’a teşekkür eden Elazığ Mimarlar Odası Başkanı Zülfü Murat Canbay, şehrin gelişmesi ve kalkınması adına Mimarlar Odası olarak mücadeleye devam ettiklerini dile getirdi.

 Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Mimarlar Odası Başkanlığına seçilen ve güçlü bir yönetim oluşturan Zülfü Murat Canbay’ı tebrik eden ve başarılar dileyen Başkan Alan, “Mimarlar ve Mühendisler bizim Elazığ'da olmazsa olmazımızdır.  Murat Canbay,  Mimarlar Odası Başkanlığına seçildiğinden dolayı da ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Geçmişte başkanlık yapan arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Murat Canbay ve yönetiminden Elazığ'ın önemli beklentileri var. Elazığ, ciddi depremlerden çıktı.  Uzmanlar, bu depremlerle birlikte, Tunceli bölgesinde ve Yedisu bölgesinde tekrar bir deprem olacaklarını ifade ediyorlar. Bizler Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem Mimarlar Odamızı hem de yerel yönetimlerimizin yapacakları çalışmalara her zaman omuz vermeye hazırız” dedi.

Şehrin her alanda gelişmesi ve kalkınmasında genç ve parlak beyinlere ihtiyaç duyulduğunu, işletmelerde üniversite mezunu yetenekli gençleri görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Alan, “Elazığ'da sizler gibi gayretli, işinde uzman ve cevval gençleri gördüğümde geleceğimize daha umutla bakıyor Elazığ’a çok güzel şeyler yapacaklarına inanıyorum. Mimarlar Odası Başkanımız Murat Canbay ve ekibinin bu gayret içinde olduğunu görmekten de ayrıca mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Alan’ın üye ziyaretlerinin son durağı ise Yüksel Mühendislik oldu.
Firma yöneticileri Ömer Faruk Yüksel ve Leyla Yüksel ile görüşen Başkan Alan, üyelerinin sorun ve taleplerini dinlemek ve çözümleri için neler yapılabileceğini görüşmek adına ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirerek üyelerinin Elazığ ekonomisine katkı yaptıklarını görmekten memnuniyetini dile getirdi.
Başkan Alan’ın firmalarını ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren Yüksel Mühendislik sahibi Ömer Faruk Yüksel,” İdris Başkanımızı her zaman takdir ediyoruz. Kendileri, sadece ticaret ve sanayi alanında değil, sosyal ve kültürel alanında da ilimizin bir önderidir. Kendisine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.