Elazığ’ı hep birlikte ayağa kaldıracaklarını belirten Septioğlu, sunduklarını projelerin bu anlamda kendilerine yol haritası olacağını söyledi.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Elazığ Belediyesi başkan adayları çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi tarafından Proje Tanıtım Toplantısı yapıldı. Ramada otelde yapılan toplantıya, Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu,  İl Başkanı Ömer Ateş, meclis üyeleri, ilçe adayları, STK temsilcileri ile partililer katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu toplantı da ''Biz söz verdik mi yaparız’’ diyen Septioğlu, her bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturacaklarını ve halkın yüzünü güldüreceklerini ifade etti.

ELAZIĞ, MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ ÖZLEDİ 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah İl Başkanı Ömer Ateş, “Elazığ’ın ve sizlerin milli görüş belediyeciliğini özlediğiniz biliyoruz. Gücü değil, hakkı ve haklıyı üstün tutan bir yönetim anlayışını özlediğiniz biliyoruz. Rüşvetin, iltimasın ve adamcılığın olmadığı bir belediyeyi özlediğiniz biliyoruz. Belediyenin imkân eve kaynaklarını aileye, yakın çevreye ve yandaşa değil halka hizmete dönüştüğü bir belediyeyi herkes gibi ben de özledim. Borç batağında olmayan, elektrik parasını ödemek için bile yüksek faizle kredi çeken ve borç üstüne borç yapan bir belediyenin halka hizmete takatinin kalmadığını hepimiz görüyor ve biliyoruz” dedi. 
BİZ BABADAN BÖYLE GÖRDÜK
Elazığ'a hizmet etmenin en büyük gayesi olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, “İnsanımızın yüzünü güldürmek, derdine derman olmak ömrüm boyunca en büyük gayem olmuştur. Biz insanımıza hizmet edince huzur bulur, bir kardeşimizin sorununu çözünce rahat uyuruz. Çünkü biz babadan böyle gördük. Bizim hizmet anlayışımızın temelinde insan vardır, hemşerilerimiz vardır. Rahmetli Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi belediye başkanı olarak gerektiğinde fakirin çuvalını taşımayı şeref biliriz. Biz bu şehre olan sevdamızla, insanımıza olan muhabbetimizle fakirin çuvalını da taşırız, yoksulun ekmeğini de taşırız, bu şehrin tüm yükünü de taşırız. Bu ağabeyiniz, bu kardeşiniz şehrimize hizmet etmek için yollara düştüyse elbette bunun sebepleri var” şeklinde konuştu. 
ELAZIĞ ESKİ KİMLİĞİNİ KAYBETMİŞ, YENİDEN İHYA OLMAK İSTİYOR
Septioğlu,sözlerine şöyle devam etti: “Bu sebepleri birazdan sizlere birkaç husus ile açıklayacağım. Öncelikle temel düşüncemizin Elazığ'ın sahipsizliğine, çaresizliğine, kötü gidişine son vermek olduğunu ifade etmek isterim. Elazığ belediye başkanı adayı olarak karşınızda isem elbette bunun çeşitli nedenleri vardır. Belediye borç ve faiz batağına düşmüş, borcunu dahi açıklayamıyor. Elektrik borcunu ödemek için bile kredi çekiyor. Depremden yıkılan mahallelerimiz yeniden imar edecek bir sahip bekliyor. Elazığ eski kimliğini kaybetmiş, yeniden ihya olmak istiyor. Ulaşım sorunu çileye dönmüş, çözecek bir başkan arıyor. Yollarımız çukurdan geçilmiyor, kaldırımlar kırıktan yürünmüyor. İnsanlarımız sosyal yardım alamıyor, fakirimiz karnını doyuramıyor. Gençlerimiz şehre umudunu kaybetmiş, bir çıkış yolu arıyor.” ifadelerini kullandı. 
ŞEHRİMİZ ÇOK KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE AYAĞA KALKACAK
Şehrimizi refaha, hemşerilerimizi huzura kavuşturacak olan ve 'ahlaklı belediyecilik' ilkemiz doğrultusunda hazırladığımız projeleri 11 temel başlık altında sizlere sunuyoruz diyen Septioğlu;  “31 Mart seçimlerinde Elazığ'dan yanacak ışık inşallah tüm Türkiye'yi aydınlatacaktır. Az önce ifade ettiğim gibi şehrimizi bu kötü ve çürümüş yönetim anlayışından kurtararak ahlaklı belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Ahlaklı belediyecilik, Elazığ'ın özlem duyduğu, hasret kaldığı belediye yönetimi demektir. Her zaman diyoruz ki, ahlak yoksa şehirler de yok olur. Biz de rant  ve şatafat değil, hizmet ve samimiyet olacak. Elazığ belediyesinde uygulayacağımız ve hayata geçireceğimiz projelerimiz ile şehrimiz çok kısa bir süre içerisinde ayağa kalkacak.” diye kaydetti. 
ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ DE ŞEHİR İÇİ TRAFİK YOĞUNLUĞU VE ULAŞIM
Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu vurgulayan Septioğlu,  “Yaşadığımız 2020 ve 2023 depremleri sonucu şehrimiz önemli bir yıkım yaşadı. Ancak bu binaların dönüşümü noktasında adım atılmadı. Bizler ‘depreme dirençli şehir Elazığ’ başlığı altında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracak adımları atacağız. Şehrimizin en önemli sorunlarından biri de şehir içi trafik yoğunluğu ve ulaşım. Bu sorunu hayata geçireceğimiz üst ve alt geçitlerle çözecek ve kesintisiz trafik akışı sağlayacak projeler hazırladık.” dedi. 
ÇOCUKLARIMIZIN DEĞER BULDUĞU ŞEHİR “ELAZIĞ” DİYORUZ
Septioğlu, “Özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintileri de gösteriyor ki bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmalara yenilerini eklemek gerekiyor. Bununla birlikte suya ulaşımda yaşanan yüksek enerji maliyetlerini de aşağıya çeken projelerimiz var. Bizler her yaştan insanımızın huzur ve mutluluğunu düşünüyoruz. Herkesin mutlu olduğu bir şehir için önce ‘Çocuklarımızın değer bulduğu şehir Elazığ’ diyoruz. Çocukları unutmayan bu abiniz gençleri unutur mu? Elbette unutmadı.”dedi.
ÇALIŞANI DA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Belediyenin  tüm personellerinin en düşük maaşı 35 bin olacak diyen Septioğlu; “Değerli konuklar, siz en güzel hizmeti de yapsanız, en önemli projeleri de hayata geçirseniz eğer yönetim anlayışınızda etik değerle ve ahlaki ilkeler yoksa bunun hiç bir anlamı ve önemi yoktur. Öncelikle her adımınızda hak-hukuk, helal haram ve adalet kavramını ilke edinmek zorundasınız. Siz adil ve ahlaklı olursanız hem kasanız dolup taşar hem hizmet edersiniz hem de personelinize en yüksek maaşı verirsiniz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı biliyoruz. Hak olan odur. Har vurup harman savurmayacağız. Ama çalışanı da mağdur etmeyeceğiz. Belediye çalışanlarımız için miktar belirt diyorlar. En düşüğünden tutarak belediyemizin tüm personellerinin en düşük maaşı 35 bin olacak. Burada en adil olanı yapacağız” dedi.
ELAZIĞIMIZA DİYORUZ Kİ 3-2-1  VE SÜPER LİG’E ÇIKACAK
Septioğlu, son olarak, “Şuanda 3. Lig’de. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki süper ligdeymişiz gibi. Yerimizi de biliriz geleceğimiz yeri de biliriz. Elazığımıza diyoruz ki 3-2-1  ve Süper Lig’e çıkacak.   Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız inşallah. Sizlere sunduğumuz bu projelerimiz bu anlamda bizim yol haritamız olacaktır. Biz söz verdik mi yaparız. Her bir hemşehrimizin sorununu çözüme kavuşturacak, halkımızın yüzünü güldüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
İŞTE SEPTİOĞLU’NUN PROJELERİ; 
Yerinde Dönüşüm Kentsel Dönüşüm: Sarayatik, Rüstempaşa, Sanayi,  Mustafapaşa ve Kırklar mahallesi gibi mahallerimiz Nailbey, Kültür ve Rızaiye mahallesinde hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıyoruz. 
İmar Planlamaları: Zafran ,Yıldızbağları, Esentepe ve Fevzi Çakmak Mahalleleri olmak üzere zemini sağlam ve şehre nazır mahallerimize yönelik yeni imar planlarıyla bu bölgelerin cazibeleri artırıyoruz. 
Yeni Mezarlık Alanları: Şehrin güney bölgesinde yeni mezarlık alanları oluşturuyoruz. 
Şehir İçi Alt ve Üst Geçitler: Hazardağlı Kavşağı’nda hiçbir trafik ışığı beklemenin olmadığı, araç trafiğinin sürekli akacağı yoncalı kavşak düzenlemesi yapıyoruz.  Tofaş, eski sebze hali ve  yeşilkent kavşağında yapacağımız alt geçit ve katlı kavşak düzenlemeleriyle trafiği çile olmaktan çıkartıyoruz. 
Şehir İçi Ulaşım Yolları: Zübeyde Hanım Caddesi’nin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Yahya Kemal Bulvarı Atatük Lisesi güzergâhından başlayıp İmar planında var olan yolun açılarak büyük bir kısmı yüzeyden az bir kısmı ise tüp geçit olarak Çaydaçıra Kavşağı’na bağlıyoruz.  Bununla birlikte çok sayıda alternatif yollar açıyoruz. 
Batı İmar Yolu: Çaydaçıra ve Şahin Kaya mahallerini, Keban yolu ve Sarıçubuk’tan geçerek Baskil yoluna bağlayan Batı İmar Yolunu hayata geçiriyoruz. 
Katlı Otoparklar: Şehrimizin farklı noktalarında yeraltı ve katlı otopark projeleri ile otopark projelerini çözüme kavuşturuyoruz. 
Yeşil Alanları ile Nefes Alan Şehir Elazığ: Doğu Kültür Park, eski terminal binasının bulunduğu alan  sosyal ve ticari merkezin yanında yeşil ve park alanları, çok amaçlı salonları ve yürüyüş, bisiklet ve spor tesisleri ile kültür park olarak düzenliyoruz. Doğu Kültür Park şehrimizin cazibe merkezlerinden biri olacak. Şehrin doğusu ile batısı arasında gelişmiş farkının azalmasında katkı sağlayacak. 
Doğu Akvaryum ve Doğa Park: Çatalçeşme TOKİ bölgesinde oluşturulacak Doğu Akvaryum ve Doğa Park projesi ile şehrin doğusunda hem yeni bir mesire alanı oluşturulacak. İçerisinde akvaryum, at binme alanı olmak üzere farklı donatı ve aktivite alanlarının bulunduğu bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. 
Çaydaçıra Mesire Alanı: Çaydaçıra ve Zafran arasında Teknokent kuzeyindeki alan, Fırat Üniversitesi’yle yapılacak protokol ile Çaydaçıra mesire alanı olarak halkın hizmetine sunuyoruz. 
Yıldızbağları Mesire Alanı : Eski askeri hastane çevresindeki ormanlık alan içerisinde yürüyüş, bisiklet yolu, kamelyalar, dinlenme alanları ile mesire alanı olarak düzenleyerek mesire alanı olarak hizmete sunuyoruz. 
MiniaElazığ: İlimizin tarihi ve turistik eserleri belirli bir ölçekte küçültülerek eski terminal binası alanında yapılacak Kültür Park yerleşkesinde MiniaElazığ projesini uyguluyoruz. 
Şehir Bostanı: Bu proje ile çocuklarımız tarımı öğrenecek. Yetişkinler kırsal hayat özlemini giderecek. 
İçme Suyu Projesi: Yer altı derin kuyular ve Hamza Bey Barajı’ndan şehre verilen içme suyunun yetersizliğini önlemek       amacıyla Keban Baraj Gölü’nden Hamza Bey ana botu hattına en yakın mesafeden ilave su verilecek. 


GES Projeleri: Belediyemiz bütçesinin en önemli gideri olan enerji bedelini düşürmek amacıyla GES sistemlerini yaygınlaştırıyoruz. 
İçme Suyundan Elektrik Üretimi MİKRO HES: ilimize su sağlayan ana şebeke hatları üzerinde kurulacak tribünlerle içme suyundan elektrikli üretimi sağlanarak belediyemizin elektrik giderleri düşürülecek. 
Çocuklarımıza Beslenme Desteği: Devlet okullarındaki gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına beslenme desteği veriyoruz. 
Okul Bahçelerini Düzenliyoruz: Çocuklarımızın nezih mekanlarda eğitim ve öğretim görmeleri amacıyla okullarımızın bahçe ve peyzaj düzenlemelerini Elazığ Belediyesi olarak biz yapacağız.    
Çocuk Bilim Sanat Merkezi: Bu merkezlerle çocuklarımızın hem yeteneklerini geliştirmeleri hem spor yapmaları hem de eğitim almalarını sağlayacağız. 
Şehir ve Medeniye Kütüphanesi: Her okula bir şehir ve medeniyet kütüphanesi kuracağız. 
Genç Refah Kart: Müze, sinema, tiyatro gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz yada indirimli faydalanacakları kart uygulaması hayata geçiriyoruz. 
Sıla-i Rahim Bileti: Elazığ dışındaki üniversite öğrencilerimize yılda 2 defa aileleriyle buluşmları için Sıla-i Rahim bileti veriyoruz. 
Gençlerimiz İçin İleri Sürüş Pisti: Araç kullanmayı öğrenmek veya ustalaşmak isteyen gençlerimiz trafiğe kapalı, güvenli alanlarda ileri sürüş pisti açacağız. 
Üniversite Öğrencileri için Kampüs içi Ring Seferi: Üniversite öğrencilerimize yönelik olarak kampüsler ve yurtlar arasında hizmet verecek otobüs seferlerini başlatıyoruz. 
Genç Refah Bursu: Üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi gençlerimize burs desteği veriyoruz. 
Gençlere Mesleki Eğitim Merkezi: İşsiz gençlere mesleki eğitim verece akredite edilmiş ve sertifikası geçerli eğitim merkezi açıyoruz.  Öğrencilerden ELZ- KART Bedeli Almıyoruz 
50 Bin TL Refah Çeyiz Desteği: Yuva kuracak olan öksüz veya yetim olan, ailesi maddi sıkıntı yaşayan kızlarımıza 50 bin TL çeyiz desteği veriyoruz. 
Aşevi:  ihtiayaç sahiplerine hizmet verecek aşevini hizmete sunuyoruz. 
Kadın Refah Kooperatifi: İçerisinde kreşlerin bulunduğu kadın refah koopartifi ve tekstil atölyeleri ile ev kadınların el emeği ürünlerini markalaştırarak ev ekonomilerine katkı sunuyoruz. 
Yeni Doğan Desteği: İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerine 12 ay ücretsiz mama ve bebek bezi imkânı sağlıyoruz. 
Kadınlarımıza Meslek Edindirme Kursları: Kadınlarımıza meslek edinme kursları açarak mesleki ve vasıf kazandırıyoruz. 
Kız Çocukları Eğitim Fonu: Kız çocuklarımız için okul öncesi eğitim de dahil pozitif ayrımcılık sağlıyoruz. Okul öncesinden lise sona kadar ihtiyaç sahibi kız çocuklarımızın faydalanabileceği bu fonla kadınlarımızda okur yazarlık oranını artıracağız. 
Çocuk Kreşleri: Çalışan annelerimizin çocuklarını emanet edebileceği kreşler açacağız. 
Engellilere Özel İndirimler: Elazığ Belediyesi Sosyal Tesislerinde engellilere özel yüzde 25 indirim uyguluyoruz. Konutlarının doğalgaz faturalarına destek olurken, su faturalarında yüzde 50 indirim uyguluyoruz. 
Engelsiz Spor Okulu: Spor yapmak isteyen engelli bireyler için engelsiz spor okulu kuruyoruz. 
Engelli Bakım Merkezi: Yatağa bağımlı engelliler için engelli bakım merkezi kuracağız. 
Yaşlılarımıza Destek Olacağız: Yaşlılığa bağlı hastalılar yaşayan, yanında kimse olmayan 65  ve üstü büyüklerimizin evladı biz olacağız. Elazığ sınırları içerisinde kapısı çalınmayan yaşlımız kalmayacak. Hepsi kendi anamız babamız gibi bizden hizmet alacak. 
Yaşlılara Kira Desteği: Emekli aylığından başka geliri olmayan mülk veya arsası bulunmayan yaşlılarımızı hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmayacağız. Kirada oturan yaşlılara kira desteği vereceğiz.  
Yaşlılar Çay Evi: Emekli ve yaşlılarımızın ücretsiz çay, kahve içebilecekleri çay evlerini mahallerde kuracağız. 
Yaşlıların evini biz temizleyeceğiz: Yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü büyüklerimizin evlerini ihtiyaç duymaları halinde biz temizleyeceğiz. Belediyemizin temizlik ekipleri yalnız evleri temizlemekle kalmayacak, bakıma ihtiyacı olan evlerin eksiklerini de tespit edecek. 
Refah Kart: Gelir düzeyi düşük yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza refah kart ile destek olacağız. Bu kart ile vatandaşlarımız yerel marketlerden veya mahalle bakkallarından ihtiyaç duyduğu ürünü alabilecek. 
Esnafımızı Destekliyoruz: Girişimcilik eğitimi sunarak küçük işletme sahiplerine yardımcı olacak ve girişimcilere bir yıl geri ödemesiz faizsiz kredi veriyoruz. Ekonomik zorluklar nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara ikinci şans sunacak ve faizsiz kredi sağlayacağız. 
Köfteciler Sokağı Cephe Giydirme Restorasyon Çalışması: İlimizin marka değeri olan Köfteciler Sokağımızın cazibesini artırmak amacıyla iş yerlerinin cephe giydirmesi ve restorasyon çalışmasını başlatıyoruz. 
Sektörel Meslek Siteleri: Değişik meslek gurupların bir araya getirecek siteler oluşturuyoruz. 
Glutensiz Kafe ve Fırın: Çölyak hastalarımızın ihtiyacı olan tüm glütensiz ürünlerin üretilip satışının yapılacağı 'Glütensiz Kafe ve Fırın" projemizi hayata geçiriyoruz. 
Eşit İşe Eşit Ücretle Mutlu Personel Kaliteli Hizmet: Elazığ Belediyesi'nde Kadrolu, BELPER, EBUAŞ gibi farklı konum ve statüde çalışıp aynı işi yapmalarına rağmen farklı maaşlar alan personller için eşit ve adil ücret sistemi 
Şeffat Belediyecilik:  'Ahlaklı Belediyecilik', vatandaşlara her an hesap verecek. İhaleler, rekabeti açık artırma yöntemiyle yapılacak. Mücbir haller dışında pazarlık ve davetiye usulü ihale yapılmayacak. 
Rüşvet alan da veren de melundur Tabelasını belediye girişine asıyoruz: Elazığ Belediyesi'nde her türlü işlem hukuka, adalete uygun olarak yapılacak, her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılacak. Elazığ Belediyesi'nde hiçbir şekilde yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete imkân tanınmayacak. 
Ahlaklı Belediyecilik: Ahlaklı Belediyecilik ilkesi gereği, yerel yönetimlerde yolsuzluğu, rüşveti ve adam kayırmacılığı engelleyecek bir yönetim anlayışını getiriyoruz. Hizmetlerde rantı değil hakkı önceleyeceğiz. 
Haksız zenginleşmeye son veriyoruz: Belediye başkanından en alt birimdeki çalışana kadar haksız zenginleşmeye izin vermeyeceğiz. Elazığ Belediyesi'ni borç ve faiz batağından kurtaracağız. 
İsraf ve şatafatı bitiriyoruz: Geliri ve gideri dengeleyecek, israfı sonlandıracak ve lüks şatafatı bitirecek bir yönetim anlayışını getiriyoruz.’’