HABER: VEDAT YETİK

Elazığ'da 5 Mart'ta gerçekleştirilen kura çekilişinde konutları belli olan hak sahiplerinin anahtarlarını teslim alacağı tarih belli oldu.

Elazığ'da 24.01.2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası AFAD tarafından Elazığ Merkez Mahallelerinden hak sahibi olan ve rezerv alandan konut alacak 4.598 hak sahibi için 05.03.2021 tarihinde kura çekilişi yapılmıştı. 

Kurada konutları belli olan hak sahiplerinin anahtarlarını ne zaman teslim alacağı merakla bekleniyordu. 

Edinilen bilgilere göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan konutlar becayiş süresi tamamlandıktan sonra hak sahiplerine teslim edecek. 

Bilindiği üzere, kura çekilişinden sonra hak sahiplerine becayiş hakkı tananmıştı. 17 Mart'ta başlayan becayiş süresi 16 Nisan'da sona erecek. Becayiş süresi tamamlandıktan sonra gerekli düzenlemeler yapılacak, ardından konutların anahtarları hak sahiplerine verilecek. Anahtarların en geç Haziran ayına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. 

Öte yandan, TOKİ'nin Çatalçeşme'de yaptığı konutların tamamlandığı, Yemişlik bölgesinde de bazı etaplarda çalışmaların sürdüğü öğrenildi.