ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin 4. Yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı. 
Başkan Çınar açıklamasında şunları kaydetti: “24 Ocak Elazığ Depremi’nin yıl dönümünde, o süreçte yaşanan hüznü ve acıyı ilk günkü gibi kalbimizde hissediyoruz. Arkasında yıkım, hüzün ve acı bırakan olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 24 Ocak depremi, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize ödev ve sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu ve ilimizin deprem üretebilecek aktif fay hatları üzerinde yer aldığı gerçeğiyle birlikte,  Depremin acısını bir daha yaşamamak için bilimsel ve teknolojik verilere uygun yapılaşmayı yaygınlaştırmak ve şehrimizin deprem dirençli kent haline gelmesi gerektiği açıktır.  Bu kapsamda önümüzdeki mahalli idareler seçimlerindeki kıymetli adaylarımızın bu konuyu başlıca gündemleri haline getirmeleri kendilerinden istirhamımızdır.

Deprem bölgesinde yer alan ilimizde, bu tür afetlere karşı her zaman hazırlıklı ve teyakkuz halinde olmalıyız. Bu nedenle depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek adına yapı stoklarımız, işyerlerimiz ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir.

Bu vesile ile, Aziz Şehrimizde karşı karşıya kaldığımız bu büyük afette, yaşamını yitiren hemşehrilerimizeCenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerimize ve şehrimize de sabr-ı cemil diliyorum.”