Elazığ merkez Aksaray Mahallesinde üretim yapan Çimento Fabrikası, şehrin havasını kirlettiği gibi halk sağlığı ve doğanın üzerinde olumsuzluklar yaşatmaya devam ediyor. Filitre takılmasına rağmen fabrika bacasından çıkan yoğun toz bulutu görenlerin büyük tepkisini çekiyor.

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak, Ayrıntı programında çimento fabrikası bacasından çıkan toz bulutunu gündeme getirdi. Yakın zamanda çekilen görüntüyü kamuoyu ile paylaşan Çakmak, program konuğu Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'a "Bu sorunu kim çözecek?" diye sordu. 

"BİRİLERİ PARA KAZANACAK DİYE BUNA DA GÖZ YUMMAK DOĞRU DEĞİL"

ETSO Başkanı İdris Alan, şehir merkezinde çimento fabrikasının olmasının doğru olmadığını belirerek, "Çimento fabrikası son 25-30 senedir Elazığ'ın gündeminde olan Elazığ'ın kanayan yaralarından birisi. Milletvekilleri, siyasi partiler tarafından bu konu defalarca gündeme getirildi. Cumhurbaşkanımıza kadar bu konu iletildi. Bir İtalyan firması sanırım bu fabrikayı işletiyor. Buna bir çözüm bulamadılar. Geliştiremediler. Gerçekten de artık şehrin merkezinde çimento fabrikasının olması doğru değil. Göz göre göre insanlar zehirleniyor. Birileri para kazanacak diye buna da göz yummak doğru değil diye düşünüyorum.Çimento fabrikası da Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı. Neticede ben onların da başkanıyım. Ama bu konuda çözülmesinde fayda var diye düşünüyorum. Kim bununla ilgileniyor, inşallah bir çözüm üretiler. Mutlaka milletvekillerimizden ricam, bu Elazığ için kangren bir konu. Bununla ilgili bir çalışma yapalım."

"CİDDİ OLURSAK BU İŞİ ÇÖZERİZ"
Başkan alan konuyla ilgili açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Gerçekçi de olmak lazım. Geçmişte bununla ilgili çalışmalar yapılıyordu. Elazısğpor için gidip çimento fabrikasından destek alıyorlardı, gündemi soğutuyorlardı. Gündemi soğutmamak lazım. Diri tutmak lazım. Ciddi olmak lazım. Ciddi olursak bu işi çözeriz. Neticede hiç kimse Elazığ'dan üstün değil, Hiç bir ticari faaliyet Elazığ'ın sağlığından üstün değil. " ifadelerini kullandı. 

.