Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Partisinin Karakoçan ilçe başkanlığı kongresine katılmak üzere Elazığ'a geldi. 

Elazığ'da coşkuyla karşılanan Dr. Fatih Erbakan, seçim otobüsüyle yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Karakoçan ilçesine hareket etti. 

İlçede büyük sevgi gösterisi ile karşılanan Genel Başkan Fatih Erbakan, partililere seslendi. 

"FATURAYI 83 MİLYON ÖDÜYOR"
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Erbakan, "Seçmenin çok önemli bir kesimi iyi niyetle, hatta milli görüşün devamı olarak gördüğü için mevcut iktidara oy verdiler. Fakat ardından geçen 19 senenin sonunda geldiğimiz nokta ekonomik anlamda, sosyal anlamda, eğitim anlamında, dış politika alanında maalesef ki çöküşün ve felaketin açık bir göstergesi. Üzülerek ifade ediyoruz. Çünkü yapılan bu yanlışlar, gelinen bu noktada faturayı 83 milyon olarak hepimiz, aziz milletimiz ödüyor. Hatta sadece biz değil bütün İslam alemi ödüyor." dedi.

HALKIN YÜZDE 85'İ YOKSUL, YÜZDE 40'I AÇ
Türkiye'de işsizliğin arttığına dikkat çeken Erbakan, "Türkiye'de üretim ve istihdam olmadığından dolayı, önce millet anlayışı yerine önce imtiyazlılar anlayışı uygulamada hakim olduğundan dolayı bugün geldiğimiz noktada işsizlik almış başını gidiyor. 10 Milyon işsiz. Yunanistan'ın nüfusundan fazla. 1,5 milyon üniversiteli, diplomalı işsiz. Türkiye'de matematiksel olarak gelir seviyesi bakımından halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 40'ı aç. Bu ülkede Ak Parti iktidarı döneminde sosyal yardım alan vatandaşın oranı yüzde 8'den yüzde 35'e fırlarken, diğer  taraftan dolar milyarderlerinin sayısı yüzde 11'den yüzde 50'ye fırlıyor " ifadelerini kullandı. 

"SIKINTIDAN KURTULMANIN YOLU ÜRETMEK VE İHRAÇ ETMEKTİR"
Ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Erbakan, "İkide bir merkez bankası başkanı değiştirerek, döviz bozdurarak, faiz arttırarak bu sıkıntılardan kurtulmamız mümkün değil. Bu sıkıntıdan kurtulmanın yolu mutlaka üretmek ve ihraç etmektir. Üretmeden, ihraç etmeden, katmadeğerli ihracat yapmadan dövizi düşürmek mümkün olmaz, dış ticaret açığını kapatmak mümkün olmaz, milletin refah seviyesini arttırmanız mümkün olmaz, işsizliği önlemek mümkün olmaz. Bu gerçeği en iyi bilen birisi olarak Merhum Erbakan Hocamız bundan 45 sene evvel 200'den fazla sanayi tesisini Türkiye'nin dört bir yanında, bunların temelini attı. Bunların 70'ten fazlasını hizmete soktu. Çünkü neden? İstihdam olmadan, ünetim olmadan ihracat olmadan, faizi arttırarak, sıcak parayı da borçla, krediyle günü kurtararak Türkiye'nin kalkınması, milletin refaha ermesi mümkün değil." diye konuştu. 

"KAMUDA İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"
Kamuda israfın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Erbakan, "Almanya'da 20 Bin tane kamu aracı var. Türkiye'de 250 Bin tane kamu oracı var. Ne yapıyorsunuz bu kadar araçla. Kamuda israf ve savurganlık önlenmeden bu işler düzelmez." dedi.