Saadet Partisi Baskil ilçe divan toplantısı Elazığ İl Başkanı Akın ve il yönetim kurulunun katılımıyla Baskil ilçesinde gerçekleşti.

Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; "Tüm ilçelerde olduğu gibi Baskil ilçemizde de ilgisizlik alakasızlık söz konusu, her ilçemizde olduğu gibi Baskil ilçemizde de gerekli yatırımlar yapılmamıştır. Özellikle Baskil ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın, gençlerimizin işsizlik problemi bir an önce giderilmeli bir an önce sanayi alanları yeni iş alanları açılmalı. Yani bir ilçeye atölyeler yapmak ve burada istihdam oluşturmak çok mu zor? Ayrıca Baskil ilçemizin kendi yapısına tabiatına uygun yatırımlar yapılmalı, işte bakınız ilçemizde müthiş derecede kayısı üretimi gerçekleşmek de ve bütün Dünya’nın dilinde lezzetiyle kalitesiyle ancak burada yetiştirilen kayısılar ilimizde imkânların ve yatırımların az olması nedeniyle Malatya ilimize gönderiliyor. İlçe Başkanımız Fetullah Uzala’nın aktardığı bilgilere göre nüfus iki yılda 5200’den 4500’e düşmüş ve bu nedeni ise ilçemizde iş imkânlarının olmamasıdır. İşsizlikten kaynaklı olarak ilçemizin gençleri göç etmek zorunda bırakılmaktadırlar. İşte bu gibi nedenlerden dolayı ilçelerimiz küçülmekte ve köy haline gelmektedirler. Baskil ilçemizde vatandaşlarımız bir çocuk doktoru bile olmadığını aktardılar. 4 bin beş yüz kişilik bir ilçede bir çocuk rahatsızlandığı zaman il merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır. Bunun gerekçesini hiçbir şekilde açıklamak mümkün değildir." dedi

Toplantıda 8 yeni üyeye rozet takan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın yeni üyeleri tebrik etti. 

Toplantı sonrası İl Başkanı Abdullah akın ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ilçedeki esnafları ziyaret edip sorun ve problemleri dinlediler. Esnaf ziyaretine ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Akın; “Her yerde olduğu gibi Baskil ilçemizde de esnafı, çiftçiyi ve hayvancılığı bitirmişler. Az önce yem satışlarının geçen yıla göre %80 düştüğünü üzülerek öğrendim. Ne demek bu, yem pahalı ve insanlar hayvan beslemekten vazgeçmiş. Aslında hayvan pazarına yaptığımız ziyaretten aldığımız bilgilerin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Vatandaşımızı mazot,gübre ve yeme uyguladıkları vergi ile ezenler nasıl rahat uyuyor anlamıyorum. Uçaklara, gemilere, lüks yatlara vergisiz yakıt verilirken, çiftçi kardeşlerimize dünyanın en büyük zammını uygulamak tek kelimeyle sorumsuzluktur. Ancak vatandaşımız bunu görüyor artık ilk seçimde gerekeni yapacaklar kimsenin şüphesi olmasın. Biz Saadet Partisi olarak Allah’ın izni ve inayetiyle toplumun gerçek sorunlarını konuşmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Ziyaret sonrasında parti ve ilçe teşkilatı ile Baskil kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz makamında ziyaret edildi.