HABER: VEDAT YETİK

Elazığ kamuoyu 31 Mart seçimlerine ve başkan adaylarının projelerine  kilitlenmişken, Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın’ın alelacele kamuoyuna lanse ettiği projeler arasında yer alan ‘tuvalet projesi’ seçmen üzerindeki şok dalgasını sürdürüyor.

Başkan Adayı Abdullah Akın’ın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Şehrin kalabalık yerlerine WC yapma’ vaadi kentte şok etkisi yaşattı. 

Belediyelerin asli görevleri arasında yer alan bir hizmeti seçim vaadi olarak kamuoyuna sunması Akın’ın siyasi kariyerine yakışmadı. 

WC bir ihtiyaç ve eksiklik olarak görülebilir. Bir belediye başkan adayı bu ihtiyacı tespit edip, seçilmesi halinde bunu çözeceğini düşünebilir. 

Ancak kamuoyu, başkan adaylarından daha vizyoner, daha fantastik projeler beklerken, SP Adayı Akın’ın ‘WC’ projesini her platformda dillendirmesi ve bunu söylemekte ısrarcı olması can sıkıcı noktaya geldi.

Abdullah Akın, önceki gün bir ziyarette yaptığı açıklamada, “Tüm pazarlara inşallah abdesthane, tuvalet yapacağız" ifadesini kullandı.

Abdullah Akın’ın tuvalet sorununu çözme konusunu bu kadar gündeme getirmesine kimse anlam veremedi.