Başkan Şahin Şerifoğulları ilk olarak şehrin yıllardır beklediği ve Güney Çevre Yolu üzerinde inşa edilen yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali inşa çalışmalarını ardından da sportif anlamda şehir için yepyeni bir cazibe noktası niteliği taşıyacak Spor ve Yaşam Kompleksi inşa çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Şehrin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Meydanlar, yer altı otoparkları, yepyeni yaşam alanları, Fuar ve Kongre Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi gibi şehrin gelecek vizyonuna değer kazandıran çok kıymetli çalışmalarımızı tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Şehrimizin uzun yıllardır beklediği Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin inşa çalışmaları da büyük oranda tamamlandı. Şehirler arası ulaşıma konfor kazandıracak modern bir yapıya sahip Şehirler Arası Otobüs Terminali'mizi inşallah yakın bir gelecekte tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca toplam 100 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğumuz Spor ve Yaşam Kompleksi'mizin de inşası büyük bir hızla ilerliyor. Spor ve Yaşam Kompleksi hem bu bölgemiz hem de şehrimiz adına önemli kazanım olacaktır. Şehrimizde sportif faaliyetlerin gelişimi adına her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ İNŞA ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

Şehrin yıllardır beklediği yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Güney Çevre Yolu üzerinde inşa edilen yeni otobüs terminal binası; 8.348 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak. Terminal binası bünyesinde 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe, mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve 49 adet peron yer alıyor.

Ana bina inşasının tamamlanma aşamasına geldiği Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde çevre düzenleme, yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor. Saha düzenleme ve çevre duvar çalışmalarını kapsayan yapısal peyzaj çalışmalarının ardından çocuk oyun alanları ve oturma alanlarıyla şekillenecek bitkisel peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek.

SPOR VE YAŞAM KOMPLEKSİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aksaray ve Hicret Mahalleleri arasında yer alan toplam 100 bin metrekare alanda hayata geçirilen Spor ve Yaşam Kompleksi inşa çalışmaları sürüyor.

Spor ve Yaşam Kompleksi bünyesinde; 250 kişilik kapalı spor salonu, 480 kişilik tribüne sahip atletizm pisti, 480 kişilik tribüne sahip futbol sahası, soyunma odaları, yürüyüş yolu ve gezinti alanları yer alıyor.

Atletizm pisti ve futbol sahası tribün yapım çalışmalarının tamamlandığı tesiste, futbol sahasının inşa çalışmaları ise yüzde 95 oranında tamamlandı.

Atletizm pistinin altyapı çalışmalarının tamamlandığı spor yaşam kompleksinde üstyapı çalışmalarına başlandı. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan kapalı spor salonunda ise ince işçilik çalışmaları sürüyor. Aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarının da devam ettiği spor yaşam kompleksi, bu yıl içerisinde tamamlanacak.