Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Mehmet Karaca, 24 Ocak depreminde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan konutların karma kurayla hak saheplerine teslim edilmesine tepki gösterdi.
Karaca, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "24 Ocak depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken yeni binaların yapımından sorumlu TOKİ; STK lar ve yerel aktörler ile işbirliği yapmadığı için, toplumun ihtiyaçlarını belerilemediği için, afetzede isteklerini belirlemediği için, süreci şeffaf bir şekilde yürütmediği için bir memnuniyetsizlik ve sosyal ve kültürel yapıya uygun olamayan kalıcı konutlar ortaya çıktı. 
Vatandaşa en başından birkaç farklı yapı seçeneği sunulmamış olması ve süreç şeffaflığı açısından hangi seçenek için hangi bedeli ödeyeceğinin belirlenmemiş olması memnuniyetsizliği arttırdı. 
Oysa bu süreçlere afetzedeyi ve yerel aktörleri dâhil etmek memnuniyeti ve sahiplenmeyi arttıracaktı. Bu etken başından görmezden gelindi ve biz en iyisini bilir, yaparız yaklaşımıyla çözüm üretilmeye çalışıldı. Sonuçta Vatandaş ve depremzede bu durumdan şikâyetçi ve memnun değil.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi çekilecek kura şeklinin belirleniş şeklinde de biz biliriz mantığı uygulanmaya devam etti. Afetzedenin yaşayacağı yerin rastgele belirlenecek olması, yaşadıkları bölgeden başka bölgede yaşamaya zorlanması depremin hasarını arttıracaktır. 
Yapılan yanlıştan vaz geçilmeli ve kurların iptal edilerek hakkaniyet ölçüsünde, afetzedenin deprem öncesi yaşadığı bölgede oluşturulan konutlarda yaşayabilmesi sağlanmalıdır.
 Oluşabilecek sosyal ve psikolojik sorunların önüne geçmek için uygulamadan derhal vaz geçilmesini talep ediyoruz."