Elazığ İl Müftülüğünce düzenlenen “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

2021 yılının 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olması münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde tüm illerde düzenlenen “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İl genelinde düzenlenen ve komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu kompozisyon kategorisinde Şehit Faruk Barut Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Demirtaş birinci oldu.

Kompozisyon dalında Palu Kız Meslek Lisesi’nden Hazal Mavidemir 2’nci, Kovancılar Anadolu Lisesi’nden Melisa Canpolat ise 3’üncü oldu.
 
Resim kategorisinde ise birinciliği Ağın Mehmet Kemal Karabatak Ortaokulu öğrencisi Ecrin Turan aldı.

Resim dalında 2’nci Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Bulut, 3’üncü ise Palu Ali Rıza Septioğlu MYO’dan Muhammed Şerif Şimşekoğlu oldu.

Dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek tek tek ilgilenen ve ödüllendiren İl Müftüsü Selami Aydın hediyelerini takdim etti.

Müftü Aydın, İstiklal Marşı’nın önemine değinerek başta öğrenciler olmak üzere, öğretmenlerini ve ailelerini de tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.