İl Müftümüz Selemi Aydın Harput’ta inşası devam eden Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Haftasonu gerçekleşen inceleme gezisine; Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ve hocalar ile birlikte Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ve İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert iştirak etti.

Külliye’nin birimlerini gezen Müftü Aydın inşaat çalışmaları ile ilgili Müdür Tunç ve firma yetkilisinden bilgiler aldı.

8 bin 600 metre kare alanda ve içerisinde; kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, İslami Araştırmalar Merkezi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, restoran ve kafe, günlük ortalama 200 kişinin kalacağı yatakhanenin olacağı Harput Diyanet Eğitim Külliyesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi’nin tamamlanması ile birlikte Harput’un özlenen günlerine geri dönmesine vesile olacağını belirten Müftü Aydın Külliye’nin tamamlanmasıyla Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini belirtti.

AYDIN: “HARPUT’A YAKIŞIR BİR MERKEZ OLACAK”

Gezi ve inceleme sonrası bir açıklama yapan İl Müftüsü Selami Aydın şu ifadelere yer verdi;

“Harput; tarihi kentin dokusuna uygun olarak tasarlanan projenin hayata geçmesi ile birlikte içinde birçok aktivite alanları olan külliye ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

İslam medeniyet tarihinde önemli bir yere sahip olan Harput’un o manevi değerini güçlendirecek ve özlenen o Harput’u yeniden canlandıracak. Elazığ ve Harput için önemli kazanımlar sağlayacak. Çalışacak olan personelin konaklayacağı lojmanlardan tutun, dışarıdan gelen misafirlerin kalabileceği kısımlar, misafirhaneler, kursiyerlerin spor yapabilecekleri alanlar, kütüphanesi ve diğer sosyal donatılarıyla birlikte gerçekten Türkiye’de örnek olacak bir merkez olacak.

Proje aşamasından, inşaat çalışmalarına kadar tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise Müftü Aydın’a ilgisinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi; “4 bin yıllık medeniyet ve kültürün buluştuğu Harput'a bu ilim merkezinin kazandırılacak olması çok önemlidir. Eğitim Merkezimiz sadece bölgeye değil uluslararası alana hizmet verecek Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl, Tunceli ve Elazığ olarak 6 ilden kursiyer alıyoruz. Fakat inşasını tamamladığımızda inşallah yurt içinden değil artık yurt dışından da kursiyerler alacağız. 200'ü aşkın kursiyer geceli gündüzlü eğitim görebilecek. Bu sayede Harput'u eski ihtişamına kavuşturacak bir proje olarak görüyoruz."

Müftü Aydın ve beraberindekiler daha sonra Harput’un konak kültürünün sergilendiği ve geleneksel temalarının bulunduğu Şefik Gül Kültür Evi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.