Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenleyen Balakgazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.
Geçtiğimiz günlerde Bünyamin Eroğlu Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı çok beğendiğini belirten Müftü Aydın, programda görev alan öğretmen ve öğrencileri ödüllendirmek için makamında ağırladı.
Balakgazi Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Canpolat, Tarih Öğretmeni Kadir Sarıçiçek, Edebiyat Öğretmeni Oktay Öztürk ile birlikte öğrenciler Aleyna Haznedar, Tuanna Altun ve Furkan Gür’ü tebrik eden Müftü Aydın ödül ve hediyelerini takdim etti.
Balakgazi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programı izlediğini ve çok etkilendiğini ifade eden Müftü Aydın Milli ve Manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için gençlerimize sahip çıkılması gerektiğinin altın çizdi.
Konukları ile yakından ilgilenen Müftü Aydın yaptığı açıklamada Elazığ’ın kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan bir merkez olduğuna işaret ederek;
“Özellikle Harput tarihte çok önemli misyon üstlenmiş bir merkezdir. Milletimizin tarihe yön vermiş medeniyet değerlerini yaşatan büyük alimler burada yetişmiştir. Dolayısıyla bizlere düşen bu medeniyet kodları ile hareket ederek İslam ile yoğrulmuş değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktır.
Yakın tarihimizde de çok önemli şahsiyetler vardır, bunlardan biri de İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Merhum Akif büyük bir kahraman ve büyük bir din alimidir. Akif, İstiklal Marşı’nda milletimizin kahramanlıklarla dolu tarihini en güzel şekilde kıtalara dökmüş kahraman bir vatan evladıdır. 
Geçtiğimiz günlerde yaptığınız programı izledim ve çok etkilendim. Sizleri tebrik etmek için davet ettim. Kadim değerlerimizi her zaman ve zeminde sürekli anlatmamız lazım. Bu konuda tüm devlet kurumlarımız gibi tabi ki okullarımıza da önemli sorumluluk düşmektedir. Geçmişimizi ve kahraman ecdadımızı inkâr eden akımlara kapılmadan doğruları anlatmak adına hepimiz gayret göstermek durumundayız.
Elazığ İl Müftülüğü olarak bu tür programlarda görev alan öğrencilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Bilsinler ki müftülüğümüz onların bir evidir. ” şeklinde konuştu.
Ödül ve hediyelerin takdiminin ardından Balakgazi Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Canpolat ise Müftü Bey’in davetinden ve öğrencilerini ödüllendirilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Müftü Aydın’a teşekkür etti.